V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το ναό Αγ. Γεωργίου ζητάει από το ΥΠΠΟ ο Γιάννης Γκιόλας

Έκτακτη  οικονομική ενίσχυση για το ναό Αγ. Γεωργίου ζητάει από το ΥΠΠΟ ο Γιάννης Γκιόλας
 Με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ζητεί την έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες εργασιών αποκατάστασης.

Αναλυτικά ο κ Γκιόλας αναφέρει:

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά

Αγαπητέ Υπουργέ,

Γνωρίζω ότι έχει σταλεί σε εσάς επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, με την οποία ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ ως πρώτη μικρή συμμετοχή για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης στατικότητας και φθοράς των αγιογραφιών του Ναού.

Το ποσό είναι μηδαμινό και είναι απαραίτητο για τις προεργασίες στήριξης.

Δυστυχώς, δεν αναμένουν πλήρη κάλυψη, ούτε ένταξη σε προγράμματα, ευελπιστούν με συνδρομές, υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, δωρεές και έκτακτες επιχορηγήσεις να προχωρήσουν τμηματικά και σύμφωνα με τη μελέτη που θα εγκριθεί και την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων του Ναυπλίου, στην έναρξη των εργασιών. Ο σκοπός αυτός, το πρώτον θα καλύψει αναπότρεπτες ζημίες που μέρα με τη μέρα παρουσιάζονται και διογκώνονται, επιπροσθέτως δε θα δηλοποιήσει την έναρξη των εργασιών, ώστε να προσπαθήσουν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο ακούραστος Πρόεδρός του, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος να προστρέξουν για χορηγίες και δωρεές από διάφορες πηγές.

Κατόπιν αυτών, Υπουργέ μου, σε παρακαλώ για αυτή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τον Ναό, που θα θέσει τον πρώτο λίθο για την έναρξη των εργασιών και τη σταδιακή αποκατάσταση του ιστορικού αυτού μνημείου.

Με τιμή,

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ