V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για τις περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για τις περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
 Στην 5847/2-6-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει με άλλους βουλευτές του κόμματος στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τις περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκας.

Στο κείμενο της Απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:


“Τα μισθολογικά ζητήματα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων καθορίζονται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, για τα οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, σεβόμενοι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναγνωρίζοντας την προσφορά του προσωπικού των Υπηρεσιών μας, συνεργαζόμαστε με το προαναφερόμενο Υπουργείο, αξιοποιώντας κατάλληλα κάθε δημοσιονομική δυνατότητα για τη διευθέτηση των αναφερόμενων στην ανωτέρω ερώτηση ζητημάτων, κατά τον πλέον πρόσφορο και επωφελή για τους εργαζομένους και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, τρόπο.

Ειδικότερα, με τον ν.4307/2014 (ΦΕΚ Α' 246)αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές και συντάξεις για χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως 31-12-2014 των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και Αποστράτους, ενώ με την υπ' αριθμ. Οικ.2/88371/ΔΕΠ από 17-11-2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' 3039) ρυθμίστηκε η καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων καθώς και της διαφοράς αποδοχών και συντάξεων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργία και Αποστράτους.



Τέλος, επισημαίνεται ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δρώντας κατά δέσμια αρμοδιότητα εφαρμόζουν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια της εκτελεστικής τους λειτουργίας, προβλεπόμενης απευθείας από τις διατάξεις του Συντάγματος”.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ