ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σόνια Ταντάρου Κρίγγου: Την ανάσα μας, την ανάσα των παιδιών μας, δεν την εκχωρούμε σε κανέναν (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | | |
Σόνια Ταντάρου Κρίγγου: Την ανάσα μας, την ανάσα των παιδιών μας, δεν την εκχωρούμε σε κανέναν (βίντεο)
Χαιρετισμό απηύθυνε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος Σόνια Ταντάρου Κρίγγου στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Αργολίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στο Ναύπλιο.

Δείτε παρακάτω και σε βίντεο τι είπε η κ Σόνια Ταντάρου Κρίγγου στον χαιρετισμό της:


Φίλες και Φίλοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.  Δέκα οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, ένα περίπου χρόνο μετά το περίφημο δημοψήφισμα , και το τρίτο μνημόνιο που το ακολούθησε, εννέα μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου , η πατρίδα μας ζει την οδυνηρή εμπειρία του πρωτοφανούς έπους των παλινωδιών.

Ζει την πρωτόγνωρη πραγματικότητα της άσκησης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που χρησιμοποιεί ως «πρώτη ύλη» τις ανακολουθίες, τα ψέματα, τις παλινδρομήσεις.

Είμαστε όλες και όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επιχείρησης λαϊκιστικής εξαπάτησης και δημαγωγικής παραπλάνησης, που παίζει με τις λέξεις, προκαλεί τη νοημοσύνη μας, και το χειρότερο με την ανερμάτιστη πολιτική της διαλύει τη χώρα.

Η πολιτικά τραγελαφική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζει σήμερα στην οικονομία ό,τι κάποτε κατήγγειλε και αποκήρυσσε, διαλύοντας εν τω μεταξύ και την τελευταία ικμάδα που είχε απομείνει , και καταστρέφοντας τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης, που μέσα από απίστευτες δυσκολίες και θυσίες του Ελληνικού λαού είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος του 2014. Συνάμα όμως δυναμιτίζει με τη συμπεριφορά της σήμερα και το μόνο που έχει απομείνει όρθιο σε αυτόν τον τόπο, τη Δημοκρατία.

Αδυνατούν να χτίσουν και να δημιουργήσουν και επιδίδονται στο μόνο στο οποίο , απ’ ότι φαίνεται , τα καταφέρνουν.

Επιτίθενται κατά κύματα κατά της μεγαλύτερης κατάκτησης της Ελλάδας των τελευταίων σαράντα χρόνων, του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ο υπουργός Κατρούγκαλος και ο βουλευτής Κυρίτσης, κηρύσσουν ελαφρά τη καρδία «ταξικό πόλεμο».

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Φίλης, απειλεί περίπου να θέσει «εκτός νόμου» όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική.

Δυο ενδεικτικά, αλλά και αποκαλυπτικά, των βαθύτερων προθέσεων της κυβέρνησης περιστατικά, που θέτουν ευθέως στη χώρα μας ζήτημα Δημοκρατίας.

Διχάζουν αδίστακτα γιατί δεν μπορούν να ενώσουν.

Εξακοντίζουν εμπρηστικά συνθήματα, γιατί δεν μπορούν να συνθέσουν.

Απειλούν τη Δημοκρατία, γιατί φοβούνται το λαό που επανειλημμένα εξαπάτησαν .

Ας ξέρουν, όμως, ότι σε αυτή τη χώρα που η Δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, με τη Δημοκρατία δεν παίζουμε.

Περιθώρια για παιχνίδια με τη φωτιά και το χάος, δεν υπάρχουν.

Η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα είναι μια κατάκτηση όλου αδιαίρετα του Ελληνικού λαού.

Δεν έχει ούτε «ιδιοκτήτες», ούτε «προστάτες».

Και αν δεν θέλουν να το κατανοήσουν, εμείς πρέπει και είμαστε εδώ για να τους το θυμίσουμε.

Η παράταξή μας είναι αυτή που αποκατέστησε και λειτούργησε κατά τον υποδειγματικότερο τρόπο τη Δημοκρατία στη χώρα και είμαι βεβαία ότι δεν θα αφήσει κανέναν να την τραυματίσει και να την ακρωτηριάσει.

Είμαστε η παράταξη που εγγυάται τη Δημοκρατία, γιατί η Δημοκρατία είναι ο φυσικός χώρος που αναπνέουν οι ελεύθεροι πολίτες.

Και την ανάσα μας, την ανάσα των παιδιών μας, δεν την εκχωρούμε σε κανέναν .

Το πρώτο μεγάλο χρέος της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής μας παράταξης, είναι να αναδείξουμε όλες αυτές τις πρακτικές , που τραυματίζουν την Δημοκρατία , και που μετέρχεται η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο μικροκομματικών συμφερόντων της .


Φίλες και Φίλοι,

Το δεύτερο μεγάλο μας χρέος, σε αυτήν την κρίσιμη ώρα της εθνικής μας πορείας είναι να κάνουμε επιτέλους πράξη την ανάπτυξη.

Να βάλουμε μπροστά την οικονομία για να παράξει, θέσεις εργασίας , εισόδημα, ευκαιρίες.

Με ένα καλοσχεδιασμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, με συγκροτημένες προτάσεις, με στέρεες αποφάσεις.

Χωρίς δημοκοπίες, λαϊκισμούς και εξαλλοσύνες.

Η παράταξή μας και ο αρχηγός μας είναι αυτός που έχει εγκαινιάσει την συμφωνία αλήθειας με τον λαό και με βάση αυτή πρέπει να πορευτούμε . Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ακούγονται ωραία αλλά δεν ανήκουν στην δική μας παράταξη .

Εμείς ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε για να επιτύχουμε το στόχο μας .

Ξέρουμε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να μάθουμε από τα λάθη μας, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που διανοίγονται μπροστά μας.

Μόνο με την ανάπτυξη μπορούμε, κατά τρόπο μόνιμο και οργανικό, να βγούμε μια και καλή από την κρίση.

Αλλά η ανάπτυξη δεν έρχεται ούτε με κούφια ευχολόγια, ούτε με δήθεν μαγικά ραβδάκια.

Η ανάπτυξη θέλει σχέδιο, δουλειά, όραμα για το μέλλον μας, και το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτό το αναπτυξιακό όραμα η παράταξή μας είναι αποφασισμένη, αλλά και υποχρεωμένη από την ίδια της την ιστορία , να καταθέσει και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει , στον Ελληνικό λαό.

Αυτό το αναπτυξιακό όραμα, αυτό το αναπτυξιακό ιδανικό που θα κινητοποιεί πόρους και ανθρώπους, οφείλουμε να το εκπονήσουμε, να εμπνεύσουμε με αυτό και να το παρουσιάσουμε ως δεσμευτική μας πρόταση για την Ελλάδα του Αύριο.

Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανειλημμένα έχει αναφερθεί στην ανάγκη για την ανάπτυξη, ως το μόνο δρόμο για να βγούμε από την κρίση.

Ο παριστάμενος σήμερα κοντά μας, Αντιπρόεδρος του κόμματός μας, Κωστής Χατζηδάκης, τον οποίο καλωσορίζω στην περιοχή μας και ευχαριστώ για την σημερινή του παρουσία , έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να εξειδικεύσει και να συγκεκριμενοποιήσει το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα.

Και είμαι βέβαιη ότι θα το επιτύχει.

Γιατί και ξέρει και μπορεί.

Φίλες και Φίλοι,

Δημοκρατία και Ανάπτυξη, είναι σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία το διπλό στοίχημα που έχει μπροστά της.

Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία που κατακτήσαμε, από τα άθλια παιχνίδια μιας ανεύθυνης συγκυβέρνησης και να προωθήσουμε την ανάπτυξη που τόσο επιτακτικά χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε προς την επόμενη ημέρα.

Αυτό είναι το χρέος μας ως παράταξης και θα το υλοποιήσουμε.

Σε αυτό το διπλό στοίχημα που έχουμε μπροστά μας, η Αργολίδα είμαι σίγουρη ότι για άλλη μια φορά θα είναι στην πρωτοπορία της προσπάθειας.

Έχουμε καθήκον, όπως κάναμε πάντα, να προμαχήσουμε σε αυτόν τον αγώνα. Σε ένα αγώνα που δεν περισσεύει κανείς .

Είμαστε υποχρεωμένοι να τον διεξαγάγουμε αποτελεσματικά και νικηφόρα.

Και θα το κάνουμε.

Η πορεία είναι μεγάλη και η ανάγκη μεγαλύτερη να μιλήσουμε σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας , να καταδείξουμε τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που όλοι βιώνουμε και παράλληλα να περάσουμε το μήνυμα ότι η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να τα καταφέρει και δεν θα αφήσει αυτόν τον τόπο έρμαιο στις διαθέσεις μιας αδίστακτης κυβέρνησης , που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία.

Όπως σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε και ο ευρισκόμενος σήμερα μαζί μας αντιπρόεδρος του κόμματός μας κ. Χατζηδάκης το αίτημα για εκλογές δεν ήταν μία κίνηση τακτικής είναι μία επιτακτική ανάγκη , η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αποφύγει , και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε.

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την ΝΔ κυβέρνηση του τόπου , η οποία με τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη, θα δώσει και πάλι ελπίδα σε καθένα και κάθε μία.

Μια δημοκρατική χώρα ανάπτυξης και ευημερίας, ισότιμη εταίρο σε μια Ευρώπη προόδου και αλληλεγγύης είναι η χώρα που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας και για αυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε .

Σας ευχαριστώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ