ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Γ. Μανιάτης: Στη βουλή η Ζ.Ο.Ε., οι εκτιμήσεις ΕΛΓΑ, οι 100 δόσεις (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Στη βολή η Ζ.Ο.Ε., οι εκτιμήσεις ΕΛΓΑ, οι 100 δόσεις (βίντεο)
Το μεγάλο θέμα της Ζ.Ο.Ε. Αργολίδας, με ειδική τροπολογία που κατέθεσε γι’ αυτό, άνοιξε ο Γιάννης Μανιάτης, ως εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε νομοσχέδιο στη Βουλή. Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο άλλα σημαντικά ζητήματα, τις μετακινήσεις εκτιμητών του ΕΛΓΑ, καθώς και την ένταξη στις 100 δόσεις, όσων απεντάχθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε:


· Υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που «υποφέρουν» από τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.). Έχουμε καταθέσει τροπολογία και ζητούμε να παραταθεί το καθεστώς που υπάρχει τώρα, μέχρι να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση οι προβλέψεις του ν.4269/2014, έτσι ώστε να μην μετεγκατασταθούν υποχρεωτικά στην Αργολίδα, στο Βόλο, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν Ζ.Ο.Ε. μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν φταίνε σε τίποτα.

· Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καταθέτει τροπολογία για τις μετακινήσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, τη στιγμή που είναι δεκάδες χιλιάδες οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα που περιμένουν τους εκτιμητές να πάνε στα χωράφια και να δουν τι γίνεται με τις αποζημιώσεις, και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ με έγγραφό της το οποίο καταθέτω, διαφωνεί και λέει πως η τροπολογία του Υπουργού θα φέρει πολλαπλάσιο κόστος απ’ αυτό που υπάρχει σήμερα. Η πρότασή μας, η οποία είναι κατατεθειμένη με τροπολογία, είναι να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε και άμεσα να βγουν εκτιμητές και το ελληνικό Δημόσιο να κερδίσει.

· Η τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που αφορά στη δυνατότητα να επανενταχθούν στις 100 δόσεις όσοι, χωρίς ευθύνη τους, αλλά με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, δεν ενετάχθησαν επειδή χρωστούν είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά όργανα, είναι απολύτως λογική, δεδομένου ότι από τους 135.000 που είχαν ενταχθεί αρχικά κατάφεραν και συνεχίζουν μόνο 55.000. Η παράταση της δυνατότητας να επανενταχθούν με βάση τροπολογία που έχουμε καταθέσει, θα είναι προς όφελος και της κοινωνίας, αλλά και των δημοσίων εσόδων, χωρίς κανένα απολύτως κόστος και προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ