ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ανδριανός: Άμεσα να καταβληθούν οι επιδοτήσεις για τις βιολογικές καλλιέργειες στους δικαιούχους για τα έτη 2014 και εντεύθεν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:56:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Άμεσα να καταβληθούν οι επιδοτήσεις για τις βιολογικές καλλιέργειες στους δικαιούχους για τα έτη 2014 και εντεύθεν
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί στους παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας η μη καταβολή των σχετικών επιδοτήσεων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με καταγγελίες παραγωγών, από τα ποσά των επιδοτήσεων για βιολογικές καλλιέργειες στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 2013-7 έχει καταβληθεί μόνο το ποσό για το 2013, παρά το γεγονός ότι το ποσό επιδότησης ανά στρέμμα έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο Πρόγραμμα (πχ, για ελιές από 70 ευρώ ανά στρέμμα στα 35 ευρώ ανά στρέμμα).

Η μη καταβολή έχει ως συνέπεια οι παραγωγοί να μην μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ, την πληρωμή γεωπόνων και των εταιριών βιολογικής πιστοποίησης – κι αυτό σε μια συνθήκη όπου, πέρα από τις υπόλοιπες σημαντικές επιβαρύνσεις, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν οξύτατα προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών και τις χαμηλές τιμές πώλησης.

Επισημαίνεται τέλος ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το Πρόγραμμα, δεν μπορούν να το κάνουν καθώς θα χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται και θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό που τους έχει καταβληθεί για το έτος 2013.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των επιδοτήσεων για τις βιολογικές καλλιέργειες στους δικαιούχους για τα έτη 2014 και εντεύθεν”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ