V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Παρέμβαση Γιάννη Γκιόλα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια: ‘’Μην στερείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού"

Παρέμβαση  Γιάννη Γκιόλα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια: ‘’Μην στερείτε  τον απαραίτητο εξοπλισμό από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού"
Με έγγραφο του προς τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ζητά να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης βιοχημικού αναλυτή του Κ.Υ. Λυγουριού στο ΠΕΔΥ Τρίπολης .  Ο κ. Γκιόλας αναφέρει ότι το εν λόγω Κέντρο Υγείας προσφέρει υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της Αργολίδας και της Τροιζηνίας κι όχι μόνο δεν πρέπει να αφαιρείται απαραίτητος εξοπλισμός , αντιθέτως ,επιβάλλεται περαιτέρω ενίσχυση , σε μέσα , του Κ.Υ. που θα αξιοποιήσει το άριστο προσωπικό που διαθέτει.

Αναλυτικά ο κ. Γκιόλας σημειώνει στην επιστολή του στην 6Η ΥΠΕ:

Προς τον κ. Υποδιοικητή της 6Ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 4470/11-7-2016 απόφασή σας εντέλλεται το Κ.Υ Λυγουριού να παραχωρήσει προσωρινά ένα βιοχημικό αναλυτή Medilyzer με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το μικροβιολογικό τμήμα του Κ.Υ. για να διατεθεί στο ΠΕΔΥ Τρίπολης.

Είναι αληθές ότι το μικροβιολογικό τμήμα, παρ’ ότι τόσο χρήσιμο στην ευρεία περιοχή που εξυπηρετείται από το Κ.Υ. Λυγουριού, δεν λειτουργεί συστηματικά καθότι η μικροβιολόγος και η παρασκευάστρια έχουν διατεθεί στο Γ.Ν Ναυπλίου.

Η περιοχή όμως στην οποία αναφερόμεθα καλύπτει όλη την επαρχία Επιδαυρίας (Δήμου Επιδαύρου), αλλά και μεγάλο τμήμα της επαρχίας Τροιζηνίας, που ανήκει διοικητικά στο νομό Πειραιώς, αλλά εξυπηρετείται απόλυτα από το Λυγουριό στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι αποστάσεις, μάλιστα των τοπικών κοινοτήτων που προανέφερα είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένες από το Ναύπλιο, χωρίς τακτική οδική συγκοινωνία με τα δημόσια μέσα μετακίνησης και έτσι, λόγω πενίας των εχόντων ανάγκη εξετάσεων παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο οι ως άνω ευαίσθητες κατηγορίες ασθενών (ηλικιωμένων, αναπήρων κ.ά) να μην προβαίνουν στις απαραίτητες προληπτικές, αλλά και αναγκαίες (κατόπιν ιατρικής σύστασης) εξετάσεις, με άμεσο κίνδυνο της υγείας των.

Αντί όμως να αναταχθεί το ως άνω μέγα πρόβλημα και να παρασχεθούν τα αυτονόητα και απαραίτητα στους κατοίκους αυτούς από μία πρωτοβάθμια μονάδα υγείας που είναι κόσμημα για την περιοχή και διαθέτει άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φθάσαμε στο σημείο να ζητείται να παραχωρηθεί ο βιοχημικός αναλυτής Medilyzer που διαθέτει το Κ.Υ. στο ΠΕΔΥ της Τρίπολης.

Το γεγονός αυτό για τους ιατρούς, τους εργαζομένους, τον Δήμο Επιδαύρου και το σύνολο των κατοίκων αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια που είναι βέβαιο ότι δε θα την αποδεχθούν και προφανώς θα καταφύγουν σε δυναμικές ενέργειες για να απαιτήσουν τα υπάρχοντα και κεκτημένα.

Θέλω μόνο να σας πληροφορήσω ότι το Κ.Υ. Λυγουριού είναι σχεδόν στην είσοδο του δρόμου προς το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Μεγάλο), απ’ όπου κάθε Σαββατοκύριακο με τις παραστάσεις του Ιουλίου και Αυγούστου διέρχονται χιλιάδες επισκεπτών Ελλήνων και αλλοδαπών.

Είναι σαφές ότι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων θα δημιουργήσουν δυσμενέστατα σχόλια και πιθανώς να παραβλάψουν και την επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαίο Θέατρο, πράγμα που πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί.

Παρακαλώ, συνεπώς, να επανεξετάσετε την απόφασή σας, πρωτίστως για να μη στερηθεί η περιοχή του απαραίτητου εξοπλισμού του Κ.Υ. Λυγουριού και δευτερευόντως για να μη συμβούν και κάποιες απρόβλεπτες ή και ανώμαλες καταστάσεις από όσες σας αναφέρω, γεγονός που δεν είναι επιθυμητό, αλλά όχι απίθανο να συμβεί από τους πολίτες της περιοχής που αντιμετωπίζουν τόσα σωρευμένα προβλήματα και δεν εννοούν να στερηθούν έστω και το παραμικρό από το υπάρχον και απαραίτητο.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ