ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ανδριανός: Να αντιμετωπιστεί συντονισμένα ο κίνδυνος ατυχημάτων από την πτώση κλαδιών δέντρων σε σημεία διέλευσης πεζών και οχημάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:04:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Να αντιμετωπιστεί συντονισμένα ο κίνδυνος ατυχημάτων από την πτώση κλαδιών δέντρων σε σημεία διέλευσης πεζών και οχημάτων
  Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου, 9 Ιουλίου στις 13.30 στην παλαιά Εθνική οδό Άργους-Κορίνθου που προκάλεσε η πτώση τμήματος ευκαλύπτου, χωρίς μάλιστα ακραία καιρικά φαινόμενα, και κόστισε τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας που περνούσε από το σημείο με το δίκυκλό του, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη συντονισμένης αντιμετώπισης του κινδύνου ατυχημάτων από την πτώση τμημάτων δέντρων παρακείμενων σε σημεία διέλευσης πεζών και οχημάτων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


“Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου, 9 Ιουλίου στις 13.30 στην παλαιά Εθνική οδό Άργους-Κορίνθου που προκάλεσε η πτώση τμήματος ευκαλύπτου, χωρίς μάλιστα ακραία καιρικά φαινόμενα, και κόστισε τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας που περνούσε από το σημείο με το δίκυκλό του, και δεδομένου του ότι η ευθύνη κλάδευσης και εκρίζωσης δέντρων που βρίσκονται σε σημεία διέλευσης πεζών ή οχημάτων ποικίλει ανάλογα με το σημείο που αυτά βρίσκονται – κατά περίπτωση ανήκει, μεταξύ άλλων, στο Υπουργείο Υποδομών, στην Περιφέρεια, στο Δήμο – διά της παρούσης υπογραμμίζω την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής μιας συνολικής και συντονισμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου με κοινές κατευθυντήριες γραμμές για σχετικούς ελέγχους, την κλάδευση ή και την εκρίζωση δέντρων, όπου απαιτείται για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα τραγικά γεγονότα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα σχεδιαστεί άμεσα η συνολική συντονισμένη αντιμετώπιση του κινδύνου ατυχημάτων από την πτώση κλαδιών δέντρων με κοινές κατευθυντήριες γραμμές για την κλάδευση και την εκρίζωση δέντρων όπου χρειάζεται, για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα τραγικά γεγονότα όπως αυτό στην παλαιά Εθνική οδό Άργους-Κορίνθου”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ