V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ανδριανός στη Βουλή: Να εκσυγχρονιστεί και να ανανεωθεί ο μηχανοκίνητος στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανδριανός στη Βουλή: Να εκσυγχρονιστεί και να ανανεωθεί ο μηχανοκίνητος στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συνυπέγραψε και κατέθεσε στη Βουλή με άλλους βουλευτές του κόμματος Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή με θέμα την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του μηχανοκίνητου στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης του μηχανοκίνητου στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας τυγχάνει ένα φλέγον ζήτημα, με το οποίο οφείλει επισταμένως να ασχοληθεί η Ελληνική Πολιτεία. Και τούτο διότι η ύπαρξη ενός ελλιπούς, πεπαλαιωμένου και ιδιαιτέρως κοστοβόρου, όσον αφορά τη διατήρηση και συντήρηση στόλου οχημάτων επιδρά αρνητικά κατά ένα σημαντικό μέρος τόσο στην κατά νόμον αποστολή της ΕΛΑΣ, όσο και στις προσπάθειες ανανέωσης των υλικοτεχνικών υποδομών της με δεδομένο ότι το κόστος αυτό συντήρησης και λειτουργίας παλαιού τύπου οχημάτων τυγχάνει αυξημένο και ως εκ του γεγονότος τούτου δαπάνες που θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλες ανάγκες της Αστυνομίας αναγκαστικά διοχετεύονται στις δαπάνες συντήρησης. Ειδικά όσον αφορά τις τελευταίες πρέπει να σημειωθεί ότι ουκ ολίγες φορές το αστυνομικό προσωπικό καλείται, είτε λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, είτε λόγω εκτάκτων αναγκών, να ανεύρει τρόπους κάλυψής τους, προστρέχοντας σε ιδιωτικές χορηγίες ή ακόμη και καταβάλλοντας εξ ιδίων τα σχετικά κόστη. Ανεξαρτήτως όμως των παραδοχών αυτών, η ανανέωση του στόλου της ΕΛΑΣ επιβάλλεται και για λόγους υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού, καθώς δεν είναι δυνατόν το αστυνομικό προσωπικό να κινδυνεύει από την χρήση μέσων επικίνδυνων λόγω παλαιότητας και φθοράς.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Ποιος ο ακριβής συνολικός αριθμός των μηχανοκίνητων οχημάτων της ΕΛΑΣ κατά είδος (περιπολικά, συμβατικά, δίκυκλα, γερανοφόρα κοκ) και ποια η παλαιότητα αυτών;

2. Πόσα εξ αυτών τελούν σε χρήση και άμεση διαθεσιμότητα; Ποιο το συνολικό μέσο κόστος συντήρησης και επισκευών τους κατά την τελευταία πενταετία;

3. Σε ό,τι αφορά τα ακινητοποιημένα οχήματα, ποιο το κόστος διατήρησης αυτών και εντέλει ποια η τύχη αυτών;



4. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο σας για την ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου της ΕΛΑΣ και με ποιο χρονοδιάγραμμα;”
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ