ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ερώτηση Μανιάτη για τα υποθηκοφυλακεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | |
Ερώτηση Μανιάτη για τα υποθηκοφυλακεία της Αργολίδας
 Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ν. Παρασκευόπουλο, αναφορικά με την κατάργηση των άμισθων Υποθηκοφυλακείων στην Αργολίδα που προβλέπει το σχετικό σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

ύστερα από την ανάρτηση προς δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου που έχει ως βασικό στόχο την Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, ενώ παράλληλα προκαλεί την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων και τη συγχώνευσή τους σε έμμισθα υποθηκοφυλακεία, καλούνται τα Υποθηκοφυλακεία Ναυπλίου, Άργους, Άστρους, Μάσσητος, Πρασιών και Επιδαύρου να συγχωνευτούν στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο.

Όπως παρατηρείτε, 6 Υποθηκοφυλακεία συγχωνεύονται σε 1. Υποθηκοφυλακεία, όπως του Κρανιδίου, που βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από αυτό του Ναυπλίου και Υποθηκοφυλακεία, όπως του Άργους που καλύπτει την εξυπηρέτηση 50.000 πολιτών, εισέρχονται μέσα στις προβλέψεις των διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των πράξεων μεταβίβασης ακινήτων, των σχετικών επαγγελματιών που ασχολούνται με την ακίνητη περιουσία, όπως δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, μεσιτών, αλλά κυρίως των πολιτών που θα αναγκάζονται να μεταβούν ακόμα και 60km μακριά, όπως επίσης και των οικονομικών επιπτώσεων που θα επιφέρει η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων στις ανωτέρω περιοχές, σας ζητούμε να επανεξετάσετε τις περιπτώσεις των Υποθηκοφυλακείων της Αργολίδας, που η λειτουργία τους ξεκινά 160 χρόνια πριν, όπως επίσης και τα συνημμένα έγγραφα των τοπικών αρχών που επισημάνουν το πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα λάβετε προκειμένου να μην προκληθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που καταγράφονται τόσο από φορείς, όσο και από πολίτες της Αργολίδας;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ