ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Δίκαιη και ισότιμη αντιπροσώπευση του λαού με την ψήφιση του νέου νόμου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Δίκαιη και ισότιμη αντιπροσώπευση του λαού με την ψήφιση του νέου νόμου (βίντεο)
΄΄Ας το αποδείξουν έμπρακτα όσοι διατείνονται 
ότι εμπιστεύονται την βούληση των πολιτών’’

 Στην αναγκαιότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου , με την καθιέρωση της απλής αναλογικής που θα συμβάλλει στην καλύτερη αντιπροσώπευση του λαού στη Βουλή – και γενικότερα στο δημόσιο βίο- αναφέρθηκε μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Γκιόλας.’


Οκ Γκιόλας , μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ΄΄ ‘’ως αδήριτη ανάγκη ανακύπτει η καθιέρωση μιας αναλογικής σχέσης μεταξύ της εκλογικής και κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.

Θα είναι αυτός ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση της δίκαιης, ισότιμης, νόμιμης και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης του λαού στο Κοινοβούλιο και γενικά στον δημόσιο βίο. Με το σύστημα της απλής αναλογικής θα ενισχυθεί ο πλουραλισμός και η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και θα αποτελέσουν βασικές παραμέτρους στην προσπάθεια αποκατάστασης της πολιτικής ομαλότητας και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς, στην αντιμετώπιση της κρίσης αντιπροσώπευσης και απαξίωσης της πολιτικής.

΄΄ΠΡΑΞΗ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ΄΄

Συνεχίζοντας ο κ. Γκιόλας τόνισε ότι ΄΄αυτοί που αντιστρατεύονται το σύστημα της απλής αναλογικής ισχυριζόμενοι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, εννοώντας προφανώς μονοκομματικές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις με παντοδύναμους πρωθυπουργούς, φαίνεται ότι γρήγορα λησμόνησαν ότι οι σταθερές αυτές κυβερνήσεις έφεραν: κατάρρευση της οικονομίας, χρεοκοπία της χώρας, διάλυση του κράτους, μνημόνια και ασφυκτικό καθεστώς επιτροπείας. Η πλήρης απαξίωση ενός μοντέλου διακυβέρνησης που παρουσιάστηκε ως ιδανικό από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ και αποδείχθηκε καταστροφικό΄΄.

Στον αντίποδα όλων αυτών των αποτυχημένων επιλογών που σφραγίσθηκαν από καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους που υπηρετούσαν ευκαιριακά τις κομματικές τους σκοπιμότητες, εισηγούμεθα στην προσπάθειά μας να κάνουμε πράξη την προγραμματική μας θέση για θέσπιση της απλής αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

΄΄ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ’’

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γκιόλας ανέφερε:

‘’ Κλείνοντας ήθελα να στηλιτεύσω τον συνήθη υπόγειο εκβιασμό κύκλων της Ν.Δ προς τα κόμματα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, “προειδοποιώντας” άπαντες ότι ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσουν στο θέμα της απλής αναλογικής, θα κριθεί το κατά πόσο θα είναι επιλέξιμοι από τη Ν.Δ για κυβερνητικοί εταίροι, στάση που πιστεύω ότι οι δημοκρατικοί πολίτες που ακολουθούν τα κόμματα αυτά και θέλω να πιστεύω και αρκετοί συνάδελφοί μας, θα το θεωρήσουν ως ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση στην ανεξαρτησία και αυτονομία του πολιτικού τους χώρου, αλλά και προσπάθεια υποβολής και πατρωνείας των κομματικών βλέψεων της Ν.Δ και των ατομικών φιλοδοξιών του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τις σκέψεις αυτές καλούμε κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται τη βούληση των πολιτών να το αποδείξει έμπρακτα υπερψηφίζοντας όλες τις διατάξεις που εισάγονται με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική΄΄.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ