V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Απάντηση Παπαγγελόπουλου σε Ανδριανό για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών

Απάντηση Παπαγγελόπουλου σε Ανδριανό για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών
 Στην 6385/23-6-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Δ. Παπαγγελόπουλος.

Στην Απάντηση του κ. Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 170473/13-6-2016 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν κατάθεσης στην ως άνω υπηρεσία της από 29-7-2008 μήνυσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά παντός υπευθύνου, σχηματίσθηκε η με ΑΒΜ Γ2008/3113 ποινική δικογραφία και χρεώθηκε σε Εισαγγελέα προς επεξεργασία. Η εν λόγω δικογραφία διαβιβάστηκε με εισαγγελική παραγγελία στη ΔΔΑ – Τμήμα κατά Ιδιοκτησίας και Περιουσίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά το πέρας της οποίας επεστράφη στην ως άνω Εισαγγελία και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στον Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια και άλλων ειδικότερων πράξεων, στο πλαίσιο της εκκρεμούς προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά το πέρας αυτής, η δικογραφία επεστράφη εκ νέου στην ως άνω Εισαγγελία, όπου χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και επαναδιαβιβάστηκε στον Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά την περάτωση αυτής, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Προϊστάμενο ΣΔΟΕ για τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης, μετά δε την ολοκλήρωση αυτής δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών νέα παραγγελία για τη διενέργεια περαιτέρω πράξεων της προδικασίας. Μετά την εκτέλεση της ανωτέρω παραγγελίας και την υποβολή της δικογραφίας από το ΣΔΟΕ στην ως άνω Εισαγγελία, η δικογραφία έλαβε νέο ΑΒΜ Ω2106/13 και χρεώθηκε σε Εισαγγελέα για τη διενέργεια αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διαβιβάστηκε την 11-7-2016 στον Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών πράξεων.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπ' αριθ. 3008/13-7-2016 έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, επισημαίνεται ότι η αναφερόμενη στον τίτλο Ανεξάρτητη Αρχή ερευνά και επεξεργάζεται στοιχεία, τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα.

Σύμφωνα δε με το υπ' αριθ. 21256/14-7-2016 έγγραφο του Γραφείου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, αναφορικά με το περιεχόμενο της ως άνω Ερώτησης, δεν έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε αποστείλει την ως άνω Ερώτηση και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία αποτελεί Ανεξάρτητη Αρχή και ελέγχεται κοινοβουλευτικά, σύμφωνα με το άρθρο 138Α (κεφ. Ζ') του Τρίτου Μέρους του Κανονισμού της Βουλής, προς ενημέρωσή τους και τυχόν δικές τους ενέργειες”.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ