ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σε έξαρση τα κρούσματα ασέλγειας σε ανηλίκους - Προσοχή στα παιδιά σας - Το προφίλ των δραστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. |
Σε έξαρση τα κρούσματα ασέλγειας σε ανηλίκους - Προσοχή στα παιδιά σας - Το προφίλ των δραστών
 Δεν έχουν τέλος τους δύο τελευταίους μήνες οι υποθέσεις ασέλγειας σε ανηλίκους σε όλην την Ελλάδα, με τα περιστατικά που η αφήγησή τους συγκλονίζει. Το παράδοξο είναι ότι ανάμεσα στους δράστες βρίσκονται αρκετές φορές όχι άγνωστοι που προσεγγίζουν τα παιδιά στο δρόμο ή έξω από το σχολείο, αλλά από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δύο από τις υποθέσεις που είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας, ο δράστης ήταν ο πατέρας του παιδιού!

Πιο πρόσφατη ήταν αυτή της Αργολίδας, όπου και ένας 39χρονος βίασε και ξυλοκόπησε άγρια το 12χρονο αυτιστικό παιδί του μαζί με τον φίλο του.

Στις 8 Ιουλίου οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Άργους προχώρησαν στη σύλληψη, αφού είχε προηγηθεί καταγγελία της μητέρας του παιδιού στην Ασφάλεια Αττικής.

Λίγες ημέρες πριν, στην Θεσσαλονίκη, ένας άλλος πατέρας, επίσης 39χρονος συνελήφθη με ένταλμα των ανακριτικών Αρχών, καθώς, όπως αποδείχθηκε, από τον περασμένο Νοέμβριο προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του.

Σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες δεν διστάζουν να προσεγγίζουν τα παιδιά στο δρόμο, χρησιμοποιώντας προφάσεις και δελεάζοντας τα με διάφορα ανταλλάγματα.

Τις προηγούμενες ημέρες στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε ένας 46χρονος Αλβανός που είχε ασελγήσει σε 27 ανήλικα κορίτσια!

Ο δράστης συνήθιζε να κινείται με ποδήλατο, αναζητούσε τα θύματά του στους δρόμους της Καλλιθέας και της Δραπετσώνας.

Προφασιζόταν μάλιστα πως είναι οικογενειακός φίλος, ξεμονάχιαζε τα κορίτσια και ασελγούσε σε βάρος τους.

Ο 46χρονος ενεργούσε κυρίως πρωινές ώρες κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία και προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Την ίδια στιγμή, άλλος ένας 52χρονος στη Ρόδο σόκαρε την κοινωνία του νησιού μετά τη σύλληψη του για ασελγείς πράξεις και αποπλάνηση παιδιών και κατηγορείται για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, αποπλάνηση παιδιών και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία ο 52χρονος προσέγγιζε με αυτοκίνητο σχολεία της πόλης και προέβαινε σε ασελγείς-ακόλαστες και προσβλητικές πράξεις, παρατηρώντας διερχόμενες μαθήτριες.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι από το Σεπτέμβριο του 2015 ενεργούσε κατ' επανάληψη, είτε στην κατοικία του είτε σε υπαίθριους χώρους, ασελγείς πράξεις σε βάρος δυο ανήλικων κοριτσιών προσφέροντάς τους μικρά χρηματικά ποσά και άλλα υλικά ανταλλάγματα. Είχε δε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια δραστηριότητα.

Σε παρόμοιο μοτίβο δρούσε και ένας 42χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές συνελήφθη από τις αρχές για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών κάτω των 12 ετών.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε έξω από πολυκατοικία να στέκεται δίπλα σε τρία κορίτσια. Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το σημείο για έλεγχο ο άνδρας τράπηκε σε φυγή, ωστόσο τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν λίγη ώρα μετά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι λίγο πριν τον εντοπισμό του είχε επιβιβάσει τα τρία ανήλικα κοριτσάκια ηλικίας 7, 9 και 9 ετών στην μοτοσικλέτα του και τα είχε οδηγήσει στο πάρκινγκ όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Μάλιστα το ίδιο είχε κάνει πριν από μια εβδομάδα, προσφέροντας τους φρούτα.

Παράλληλα, σοκ προκάλεσε και υπόθεση παιδεραστίας σε ανήλικη αλλοδαπή στη Ζάκυνθο, με τη σύλληψη 59χρονου και με την 13χρονη κοπέλα να δηλώνει στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας προέβαινε, κατ' επανάληψη, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, τον τελευταίο χρόνο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των επισταμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε στην κατοχή του 59χρονου κινητό τηλέφωνο, με φωτογραφικό υλικό της ανήλικης.
Το προφίλ των δραστών 

Πως προτιμούν να δρουν

Το προφίλ των ανδρών -κυρίως - που προβαίνουν σε αυτές τις ειδεχθείς πράξειςσκιαγραφεί στο newpost.gr ο ψυχίατρος -ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης:

''Από τη διεθνή εμπειρία με αρχεία νομικών υποθέσεων προκύπτει ότι 44% των παιδόφιλων που απασχολούν το νομικό σύστημα έχουν ηλικίες μεταξύ 40 και 70 ετών και απαρτίζουν το 60% όλων των ενηλίκων με παραβατική σεξουαλική δραστηριότητα΄΄.

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Παπαδημητριάδη, η παιδοφιλία εκδηλώνεται με διάφορες πράξεις και συμπεριφορές, όπως η επίδειξη γεννητικών οργάνων σε παιδιά, η αυτοϊκανοποίηση παρουσία παιδιών, η ηδονική παρατήρηση γυμνών παιδιών, η επαφή και τριβή των γεννητικών οργάνων πάνω σε παιδιά, ή ακόμη περισσότερο επεμβατικές πράξεις όπως η στοματική, η πρωκτική και η κολπική διείσδυση. Κατά κανόνα, οι παιδόφιλοι δεν χρησιμοποιούν βία στην επαφή τους με τα παιδιά, αλλά καταφεύγουν σε διάφορες μορφές ψυχικού χειρισμού και απευαισθητοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι είναι έμμεσα διεκδικητικοί και η επίθεσή τους είναι καμουφλαρισμένη. Αρχικά εμφανίζονται ως φιλικοί και υποστηρικτικοί, ή χρησιμοποιούν συναισθηματικό (ή και άλλο) εκβιασμό. Σε κάθε περίπτωση, η προσέγγισή τους είναι προοδευτική και στοχευμένη, κατεργασμένη βήμα προς βήμα για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης του παιδιού, αλλά συχνά και των κηδεμόνων του.

Όπως επίσης, τονίζει, ''οι παιδόφιλοι επιλέγουν οικογένειες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, στις οποίες ο πατέρας είναι ολότελα απών (πχ. μονογονεϊκές οικογένειες και παιδιά διαζευγμένων γονιών), ή απουσιάζει για μεγάλες περιόδους. Προσεγγίζουν ευάλωτα, ευαίσθητα παιδιά, που δείχνουν μελαγχολικά και χρειάζονται κατάδηλα συναισθηματική υποστήριξη. Επιδιώκουν να απασχολούνται σε εργασίες που τους φέρνουν κοντά σε παιδιά. Συνηθέστερα απαντώνται ως νηπιαγωγοί, προπονητές, baby-sitters, εθελοντές κατασκηνώσεων, προσκοπικών συλλόγων κ.α''

Η διεθνής επιστημονική και εγκληματολογική έρευνα στο αντικείμενο αποκαλύπτει διάφορα δεδομένα. Σε ορισμένες μελέτες 30 εως 80% των ανθρώπων που καταναλώνουν παιδική πορνογραφία και 75% εκείνων που έχουν απασχολήσει τις αρχές για λόγους διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας,φέρονται να έχουν κακοποιήσει τουλάχιστον ένα παιδί.

Από τη διεθνή επιστημονική έρευνα επίσης προκύπτει ότι οι παιδόφιλοι είναι άνθρωποι με δυσφορικά αισθήματα κατωτερότητας, απόσυρσης, μοναξιάς και μειωμένης αυτοπεποίθησης. Συνήθως πρόκειται για συναισθηματικά ανώριμους και συναισθηματικά ασταθείς ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν έντονη δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις τους. Μόλις οι μισοί εξ αυτών είναι παντρεμένοι, ή παραμένουν σε σταθερές σχέσεις για κάποια περίοδο της ζωής τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ