ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Στην έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου η Σόνια: Ο Αγροτουρισμός ευκαιρία για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. |
Στην έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου η Σόνια: Ο Αγροτουρισμός ευκαιρία για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος
Στην Επίδαυρο βρέθηκε χθες Κυριακή 3/7 η Δικηγόρος και Πολιτευτής Αργολίδος της Ν.Δ. κα. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου όπου επισκέφθηκε την 19η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κώστα Γκάτζιο και δημοτικούς συμβούλους και παρακολούθησε την συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδος που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Έκθεσης.

Η κα. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου επ’ ευκαιρία αυτής της της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαρητήρια στο Δήμο Επιδαύρου , ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου , για 19η συνεχή χρονιά διοργάνωσε την Έκθεση Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο. Η βαθειά, πολύπλευρη και παρατεταμένη κρίση, που μαστίζει την Ελληνική οικονομία και καταδικάζει τη χώρα σε μια πρωτοφανώς μακρά ύφεση, που δημιουργεί ανεργία και απομυζά το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής σε συνδυασμό με τον τουρισμό ως μία από τις προτεραιότητες για την υπέρβασή της. Η πολύπλευρη κρίση, η παγκόσμια δυναμική του τουρισμού, η τάση για τουρισμό της υπαίθρου και η αυξανόμενη τάση για τουρισμό-βιωματικού χαρακτήρα με συλλογή εμπειριών, σε συνδυασμό με τον στόχο για ολόπλευρη ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας , με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των εδαφοκλιματικών σημείων υπεροχής της χώρας μας, καθιστά τον αγροτουρισμό σημαντικό ζήτημα προς το σκοπό της οριστικής και βιώσιμης ανασύνταξης της εθνικής μας οικονομίας. Ο Αγροτουρισμός, όπως έξυπνα αστειεύτηκαν κάποιοι ειδικοί, είναι «η καλλιέργεια τουριστών στο χωράφι» και οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση αυτή, ειδικά εμείς οι οποίοι ζούμε σε έναν νομό που συνδυάζει ούτως ή άλλως τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα.
Η Νέα Δημοκρατία ήδη, με δηλώσεις του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων στελεχών της, έχει αναδείξει τη σημασία και τη σπουδαιότητα αυτής της νέας πορείας. Άλλωστε με την ψήφιση από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας του ν. 4276/2014 δημιουργήθηκε για πρώτη φορά εθνικό θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον αγροτουρισμό καθώς και τον οινοτουρισμό. Και σήμερα η ίδια είναι αποφασισμένη στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου της για την ανασύνταξη της εθνικής μας οικονομίας, να κάνει αυτήν τη νέα πορεία πράξη. Να προχωρήσει στις αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις, αλλά και να κινητροδοτήσει τις απαραίτητες ιδιωτικές επενδύσεις, που θα επιτρέψουν και στον τομέα του αγροτουρισμού να αναπτυχθεί παράλληλα με τον αγροτικό μας τομέα , ο οποίος πρέπει να αποκτήσει τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και να κάνει τα Ελληνικά προϊόντα περισσότερο ποιοτικά και ανταγωνιστικά. Ο αγροτουρισμός συνδυάζει την ψυχαγωγία, την εμπειρία της ζωής στη φύση, την υγιεινή διατροφή, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά τοπικά παραδοσιακά ήθη, έθιμα, να ανακαλύψει ο καθένας την ταυτότητά του µέσα από τις πολιτιστικές αξίες αλλά και να γνωρίσει και τη φυσική ομορφιά του κάθε τόπου ξεχωριστά.

Η έκθεση της Επιδαύρου, προσφέρεται για την επίτευξη αυτού του στόχου λειτουργώντας ως ζωντανό παράδειγμα για το πώς η κατάλληλη συνέργια και η σωστή συνεργασία της αλυσίδας παραγωγή-διαφήμιση-τουρισμός μπορεί να συμβάλουν καθοριστικά στη μεγιστοποίηση του οικονομικού αποτελέσματος ενός κρίσιμου τομέα της εθνικής μας παραγωγής. Και η σημερινή εξαιρετική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδος με ελληνικά ποιοτικά τραγούδια δίνει το μήνυμα για την παράλληλη με τον αγροτουρισμό ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Η Έκθεση αυτή, που τείνει πια να καταστεί θεσμός αδιαμφισβήτητος, και όλες οι άλλες που οφείλουν να ακολουθήσουν, πρέπει να στηριχθούν και να βοηθηθούν με κάθε τρόπο από τις τοπικές κοινωνίες. Και πρέπει να βρει την ενίσχυση που είναι απαραίτητη από την πλευρά του Ελληνικού κράτους, το οποίο οφείλει πλέον να αντιμετωπίσει τον αγροδιατροφικό τομέα και τον αγροτουρισμό με τη σοβαρότητα και τη σημασία που τους αξίζουν. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Αρκεί όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κοιτάνε μπροστά αντί να επιχειρούν ματαίως να βρουν απαντήσεις στο αύριο από το χθες. Ποιότητα, στην παραγωγή, στην τυποποίηση, στις τουριστικές υπηρεσίες, αλλά και στο μάρκετινγκ, είναι η λέξη-κλειδί αυτής της νέας προσπάθειας που όλοι οφείλουμε να καταβάλουμε. Στο χέρι μας είναι να την επιτύχουμε. Οφείλουμε αντί να μετράμε χαμένες ευκαιρίες, αφού σύντομα απαλλαγούμε από τα βαρίδια που βάζει στην ανάπτυξη της χώρας μας η παρούσα συγκυβέρνηση , να ατενίζουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον που διανοίγεται μπροστά μας.

Τα βαθιά και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα στη χώρα μας ο αγροτικός τομέας, οφείλουν να ξεπεραστούν άμεσα. Χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εφησυχασμούς. Το μέλλον της χώρας περνάει καθοριστικά και από τον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό. Αυτό οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε όλες και όλοι σε αυτόν τον τόπο. Ο συνδυασμός και των δύο αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τον ταλαιπωρημένο αγροτικό κόσμο να αποκτήσει ένα επιπλέον, συμπληρωματικό, εισόδημα, το οποίο στις δύσκολές συνθήκες που η πατρίδα μας περνά θα του είναι υπερπολύτιμο.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ