ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Επιστολή Καμπόσου στην βρετανική Telegraph για το άρθρο της με τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου το οποίο δεν συμπεριλάμβανε το Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:44:00 μ.μ. | |
Επιστολή Καμπόσου στην βρετανική Telegraph για το άρθρο της με τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου το οποίο δεν συμπεριλάμβανε το Άργος
 Μετά από άρθρο της βρετανικής TELEGRAPH, στο οποίο δεν συμπεριελάμβανε την πόλη του Άργους στις αρχαιότερες του κόσμου και αναδημοσιεύτηκε από αρκετά τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, απέστειλε επιστολή στην βρετανική εφημερίδα και ζήτησε να ανασκευάσει το δημοσίευμα. 

Το άρθρο με τίτλο “Oι 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου” αναδημοσιεύτηκε σε τουριστικούς οδηγούς και μάλιστα παρότρυνε τους αναγνώστες να ταξιδέψουν στις πόλεις αυτές το οποίο έρχεται σε αντίφαση με παλαιότερο άρθρο της εφημερίδας όπου κατέτασσε το Άργος στις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Όπως κατανοεί κανείς η πόλη του Άργους ,η αρχαιότερη της Ευρώπης, με πλούσια αρχαιολογικά μνημεία και ιστορία, δεν μπορεί να μην αναφέρεται σε οποιοδήποτε τέτοιου είδους δημοσίευμα. 

Με απάντηση της η εφημερίδα TELEGRAPH διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών πως θα συμπεριλάβει την πόλη του Άργους στον ταξιδιωτικό οδηγό και στα αφιερώματα με τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Η επιστολή Καμπόσου

Προς: Aρχισυντάκτη Telegraph
Κοιν: Υπεύθυνο ύλης, δημοσιογραφική ομάδα


Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά το άρθρο που δημοσιεύσατε σχετικά με τις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως δεν αναφέρεται η πόλη του Άργους. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Άργος είναι η αρχαιότερη συνεχώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης. Η ύπαρξη των αρχαιολογικών μνημείων που έχουν βρεθεί στην πόλη του Άργους χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όταν αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού. Είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Αργολίδας με 35.000 κατοίκους. Το Φορωνικόν Άστυ, όπως ονομαζόταν το Άργος σε προϊστορικούς χρόνους, θεωρείται κατά πολλούς ως η πρώτη πόλη του κόσμου. Η περιοχή της σημερινής πόλης του Άργους γνώρισε την πρώτη ανθρώπινη εγκατάσταση στο τέλος της 3ης χιλιετίας π.Χ., κατά τη νεολιθική εποχή. Έκτοτε κατοικήθηκε αδιάλειπτα, κτιζόμενη ξανά και ξανά στην ίδια γεωγραφική θέση που κατέχει μέχρι σήμερα με πρώτους αποικιστές της να θεωρούνται κατά την προϊστορική εποχή οι Πελασγοί, οι οποίοι κληροδότησαν και στην πόλη πολλές ονομασίες, όπως το ίδιο της το όνομα και τη λέξη "Λάρισα", το όνομα του κάστρου που δεσπόζει στον ομώνυμο λόφο της πόλης, που σημαίνει ακρόπολη. Στη Μυκηναϊκή εποχή, το Άργος αποτέλεσε μαζί με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα σημαντική εγκατάσταση με στρατηγική θέση στην εύφορη Αργολική πεδιάδα. Η πόλη διέθετε το δικό της νόμισμα και έφτασε στο απόγειο της ισχύος της κατά τον 7ο αιώνα π.Χ. υπό την τυραννία του Φείδωνα, οπότε και υπερείχε των άλλων Πελοποννησιακών πόλεων, κυρίως δε της Σπάρτης. Κατά την περίοδο αυτή, στην πόλη λειτούργησε σχολή γλυπτικής και χαλκοπλαστικής ενώ αξιόλογα ήταν και τα κεραμοποιεία, τα βυρσοδεψεία αλλά και οι βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που έφτιαχναν ρούχα σε πλούσια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι κατά τακτά διαστήματα, διοργανωνόταν έκθεση με τα προϊόντα της αργολικής γης. Άλλωστε σε παλαιότερη δημοσίευση σας αναφέρετε το Άργος στις 10 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Δια τούτο αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε την αναδημοσίευση του σχετικού άρθρου συμπεριλαμβάνοντας την πόλη του Άργους στις αρχαιότερες του κόσμου. Αναμένουμε να ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημα μας.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Δημήτρης Καμπόσος 

Η απάντηση της Telegraph

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ