ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Στις 27 Αυγούστου, πρόκειται να διεξαχθεί φέτος η 18η εορτή της τσακώνικης μελιτζάνας, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Η όλη δράση θα γίνει στο λιμάνι της Πλάκας. Πρόκειται για μία δράση που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια. Η μελιτζάνα του Λεωνιδίου, είναι προιόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης απ’ το 1996.

-Η 5η γιορτή της Κορινθιακής σταφίδας θα γίνει στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας, το Σάββατο που μας έρχεται, στις 8,30 το βράδυ.

-Η 5η αρχαιολογική και ιστορική ημερίδα για την Λακεδαίμονα θα γίνει σήμερα στις 7,30 το απόγευμα, στο Λογγανίκο Λακωνίας. Το θέμα είναι «ο Λογγανίκος και η Βόρεια Λακεδαίμονα απ’ την Μυκηναική εποχή έως την Επανάσταση του 1821».

-Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα απ’ τις 10 το πρωί έως το Λεβίδι.

-Η 18η εορτή της Τσακώνικης μελιτζάνας θα πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στις 27 Αυγούστου.

-Τους φάρους σε 30 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή, 21 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων. Στην Πελοπόννησο θα ανοίξουν οι φάροι σε Δρέπανο(Αχαία), Κρανάη(Λακωνία), Μελαγκάβι (Λουτράκι), Σουσάκι (Κορινθία), Ταίναρο (Λακωνία), Μονεμβάσια (Λακωνία), Ντάνα (Πόρος).

-Όλα έτοιμα είναι για να διεξαχθεί φέτος το γνωστό Estella Festival, στοΠαράλιο Άστρος Κυνουρίας. Το φεστιβάλ θα αρχίσει, αύριο, Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 20 του μήνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο Κάστρο της περιοχής, μουσικά δρώμενα, συναυλίες, ομιλίες και εκθέσεις. Την όλη παρέμβαση στηρίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 7 το απόγευμα.

-Η 5η Αρχαιολογική και ιστορική ημερίδα για την Λακεδαίμονα, θα διεξαχθεί στις 17 Αυγούστου 2016, ημέρα Τετάρτη, στο Δημοτικό Σχολείο Λογγανίκου Λακωνίας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7,30 το απόγευμα.

-Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας, οργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

-Ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, οργανώνει νυκτερινή ανάβαση στην Οστρακίνα Μαινάλου, αύριο Τετάρτη, με σκοπό την απόλαυση της Αυγουστιάτικης Σελήνης. Η ανάβαση απ' το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης θα γίνει στις 6,30 το απόγευμα.

-Νέα σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τις πρόσφατες ανασκαφές στο Ιερό του Δία, στο Λύκαιο Όρος Αρκαδίας. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά, ανθρώπινη ταφή.

-Πλοιάριο με πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο, στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά των Κυθήρων, κοντά στα νησιά Δραγονάρες. Στο εν λόγω πλεούμενο, υπήρχαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ