ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η αριστεία των αθλητών μας έκανε υπερήφανη την Ελλάδα και όχι η «ρετσινιά» της αριστείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. |
Η αριστεία των αθλητών μας έκανε υπερήφανη την Ελλάδα και όχι η «ρετσινιά» της αριστείας
Του Βασίλη Σωτηρόπουλου
τ. Βουλευτού Αργολίδος

Χρειαζόταν αυτή η λαμπρή παρουσία των αθλητών μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας για να πανηγυρίσουμε, να ζητωκραυγάσουμε, να υψωθεί η Ελληνική Σημαία στη Βραζιλία και να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο να μεταδίδεται σε ολόκληρη την οικουμένη.

Το κορίτσι, το 20 χρονο από την Δράμα, με τα δύο μετάλλια το χάλκινο και το χρυσό, η Άννα Κορακάκη, έδωσε το σύνθημα της επιτυχίας και της νίκης. Ένα κορίτσι απλής αστικής οικογένειας με τους γονείς της βρήκε τον τρόπο να προπονείται σκληρά καθημερινά για πολλά χρόνια, σε τόπους ακατάλληλους, με θερμοκρασία τον χειμώνα πολύ χαμηλές και το καλοκαίρι πολύ υψηλές.

Η Πολιτεία απούσα όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται πρώτη να στρώσει κόκκινο χαλί, να παρατάξει άγημα και να υποδεχθεί την Ολυμπιονική μας με τιμές αρχηγού κράτους!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, με το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, έδειξε ότι η επιτυχία έρχεται μετά από σκληρούς αγώνες και δοκιμασίες. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όλα έχουν το κόστος τους.

Τι να πει κανείς για τον θαλασσόλυκο, τον Σπύρο Γιαννιώτη, από την Κέρκυρα, που στα 36 του χρόνια, πέτυχε ένα μεγάλο άθλο στα 10.000 μέτρα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ουσιαστικά είναι πρώτος, αν και πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Είναι οι αθλητές μας που πειθαρχημένοι στη ζωή τους και με υπερπροσπάθεια κατέκτησαν τις πιο ψηλές βαθμίδες στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ύψωσαν την Ελληνική σημαία, ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος και δάκρυσε και χειροκρότησε ο απανταχού Ελληνισμός.

Πιστεύουμε ότι θα έρθουν και άλλες διακρίσεις όπως στην ιστιοπλοΐα μας με τους Μάντη – Καγιαλή, στο άλμα επί κοντώ των γυναικών με την Κατερίνα Στεφανίδου κ.λ.π.

Αυτά τα χρυσά παιδιά δεν είναι χρυσά γιατί κατέκτησαν αυτά τα μετάλλια των υψηλών διακρίσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και δόξασαν την χώρα μας, αλλά είναι και χρυσοί φάροι – οδηγοί για την νεολαία μας και δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας στη ζωή.

Είναι παιδιά όπως και όλα τα άλλα που συμμετέχουν στην εθνική μας αποστολή, που καλλιέργησαν με υπερπροσπάθεια τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες για να φθάσουν σε αυτά τα άριστα αποτελέσματα.

Δεν γνωρίζουμε όμως πως θα δεχθούν αυτήν την επιτυχία οι αριστεροί προοδευτικοί μας, οι θιασώτες του δόγματος ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και της «ήσσονος προσπάθειας» για να μην υπάρχουν διακρίσεις και ανισότητες και δημιουργούνται αισθήματα κατωτερότητος στους μετρίους.

Σίγουρα θα τρέξουν να φωτογραφηθούν μαζί με τους Ολυμπιονίκες και να τους υποδεχθούν με κόκκινα χαλιά για να κλέψουν λίγη δόξα από τους θριαμβευτές.

Οι κοινωνίες προοδεύουν όταν υπάρχουν οράματα να βοηθήσουν και να «ανεβάσουν» τους μέτριους που υστερούν και όχι να «κατεβάσουν» τους διακριθέντες, τους αρίστους για να εκλείψουν οι ανισότητες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύρεται από τις αριστερές της ιδεοληψίες που στοχεύουν στην ισοπέδωση των πάντων, αρίστων και μετρίων προς τα κάτω.

Οι διακρίσεις και η επιβράβευση των αρίστων είναι από τις μεγαλύτερες διαχρονικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και το ρητό του Ομήρου «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων», το ασπάζονται όλοι οι λαοί της γης!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ