V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Απάντηση Σκουρλέτη σε Ανδριανό για την αποπληρωμή του ανταποδοτικού τέλους αιολικών πάρκων (βίντεο)

Απάντηση Σκουρλέτη σε Ανδριανό για την αποπληρωμή του ανταποδοτικού τέλους αιολικών πάρκων
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, έθεσε εκ νέου στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη το ζήτημα της αποπληρωμής του ανταποδοτικού τέλους αιολικών πάρκων, 13 εκ. ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές, 20 εκ. ευρώστις δημοτικές αρχές, που αφορά στην Αργολίδα τις περιοχές Αχλαδοκάμπο, Αραχναίο, Δίδυμα, Λιόκαστρο, Θερμησία, Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Ανδριανός στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:


"Θέλω να θέσω ένα ειδικό θέμα και ένα ερώτημα στον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, γιατί για τα υπόλοιπα ζητήματα, και ειδικότερα και γενικότερα, αναφέρθηκε διεξοδικά ο εισηγητής μας κ. Σκρέκας. Θέλω, λοιπόν, να ρωτήσω τον Υπουργό σχετικά με την αποπληρωμή του ανταποδοτικού τέλους αιολικών πάρκων ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων της Ελλάδος, καθώς και την αποπληρωμή του ανταποδοτικού τέλους αιολικών πάρκων ύψους 20 εκατομμυρίων προς τις φιλοξενούσες στα εν λόγω αιολικά πάρκα δημοτικές αρχές για την περίοδο 2010 - 2014, ζήτημα για το οποίο είχα καταθέσει και σχετική ερώτηση και με άλλους συναδέλφους Βουλευτές. Ο Υπουργός είχε απαντήσει από τον Μάρτιο ότι ήδη οι πίνακες ήταν έτοιμοι και θα αναρτηθούν, και έδινε και μια προθεσμία ενός μηνός για τυχόν ενστάσεις. Επειδή οι ορεινές αυτές περιοχές είναι σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σητεία και την Κάρυστο και αφορούν πάρα πολλούς κατοίκους, όπως και στην Αργολίδα να φανταστείτε ότι στα χωριά στις δημοτικές ενότητες Αχλαδοκάμπου, Αραχναίου, Δίδυμα, Λιόκαστρο, Θερμησία, Άγιο Νικόλαο, το ποσό είναι περίπου στο ένα εκατομμύριο που οφείλονται σε οικιακούς καταναλωτές, σε δημότες. Θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό το ζήτημα το οποίο έχω θέσει επανειλημμένως με ερωτήσεις. Οι κάτοικοι, οι δημότες, περιμένουν να υλοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη του νομού. Ζητούν αυτά που δικαιούνται και θα ήθελα μια συγκεκριμένη απάντηση, επειδή ήδη βρισκόμαστε πλέον στον Αύγουστο, για το πότε θα δοθούν αυτά τα χρήματα στους δημότες αυτών των ορεινών κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα, κ. Υπουργέ. Ευχαριστώ.

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε στον κ. Ανδριανό ως εξής:

"Έθεσε ένα εύλογο ερώτημα ο κ. Ανδριανός, το οποίο έχει τεθεί από πάρα πολλές πλευρές το τελευταίο διάστημα και αφορά το περίφημο 1% του τέλους, που πρέπει, να πληρώνουν για τους ορεινούς οικισμούς οι ΑΠΕ - τα αιολικά.

Όλη η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται τις επόμενες μέρες, πλέον, να μπει στην τελική φάση και να πιστωθούν αυτά τα χρήματα στους δικαιούχους, στους λογαριασμούς τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

"Ευχαριστώ πολύ, για την ξεκάθαρη απάντηση, κ. Υπουργέ, γιατί είναι πολύ σημαντικό να λυθεί αυτό το πρόβλημα, που εδώ και χρόνια δεν έχει λυθεί και αναμένονται αυτά τα χρήματα, να πάνε σε αυτές τις ορεινές περιοχές και στους κατοίκους των περιοχών αυτών".
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ