ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Μαγευτική η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. |
Μαγευτική η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Ναύπλιο (βίντεο)
Την πιο τραγουδισμένη πανσέληνο τη συναντάμε τον Αυγούστου, στις 18 του μηνός φέτος, σε μια μοναδική βραδιά.. που μπορεί και μας ξυπνάει είτε τις ρομαντικές μας ευαισθησίες, είτε τις σκέψεις για τυχόν φανταστικές και υπερφυσικές ιδιότητες!! Η ψυχολογία μπορεί να μη μας δίνει ισχυρές ενδείξεις για την επίδραση της σελήνης.. ωστόσο η δική μας ψυχολογία σίγουρα επηρεάζεται!!


Λίγο το τέλος του καλοκαιριού, λίγο οι αναμνήσεις του, λίγο η ανάγκη για μια αγκαλιά... φτιάχνουν ένα κλίμα ρομαντισμού, όπου και αν βρεθείς, αρκεί να ρίξεις μια κρυφή ματιά προς τα ψηλά. Είτε είσαι με τον αγαπημένο σου άνθρωπο, είτε όχι σίγουρα θα περάσουν από το μυαλό σου εικόνες αναπολώντας στιγμές ευτυχίας και χαράς. Άλλωστε έχουν γραφτεί τόσα πολλά ποιήματα και τραγούδια, έχουν ειπωθεί τόσες πολλές ερωτικές εξομολογήσεις και έχουν διοργανωθεί τόσες πολλές καντάδες κάτω από το σεληνόφως... που κάπου θα βρει ο καθένας μας μια ανάμνηση να τον ταξιδέψει!
Η πανσέληνος δεν εμπνέει μόνο τους ρομαντικούς... αλλά είναι και η δικαιολογία για πολλά νευράκια και μελαγχολίες. Εδώ μπορεί και ξυπνάει τους Λυκάνθρωπους, ανεβοκατεβάζει τα νερά, προκαλεί κρίσεις... στα λίγα νευράκια θα κολλούσε;

Η πανσέληνος επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων, όπως εξηγούν οι επιστήμονες.. καθώς το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και η πανσέληνος επηρεάζει το νερό του σώματος, όπως επηρεάζει και τις παλίρροιες! Οι βραδιές με πανσέληνο έχουν οδηγήσει σε πολλούς ανθρώπους στην εκδήλωσης βίαιης συμπεριφοράς...
Αναζητήστε το κατάλληλο μέρος για εσάς και για τους αγαπημένους σας ανθρώπους, αφήστε στην άκρη ότι σας βασανίζει και αφιερώστε αυτή τη βραδιά πάνω από όλα στους εαυτού σας. Η ομορφιά της Πανσελήνου βρίσκεται στις μυρωδιές που φέρνει μαζί της το φως της.. στην δύναμή της να ξυπνάει σκέψεις... Μπορεί και σε ταξιδεύει, δημιουργεί ξεχωριστά τοπία αναδύοντας μοναδικά χρώματα. Μας οδηγεί σε παραλίες και λόφους για να την απολαύσουμε.. όπως και να το κάνουμε η αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι αλλιώς!

Από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα Επτάνησα ως τα Δωδεκάνησα, δεκάδες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου για να ξαναζήσουν οι επισκέπτες τους στιγμές που σίγουρα μένουν αξέχαστες...
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ