V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΚΚΕ Αργολίδα: Περισσεύει η υποκρισία κύριε βουλευτά….

ΚΚΕ Αργολίδα: Περισσεύει η υποκρισία κύριε βουλευτά….
 Πάει πολύ να παριστάνει ο κ. Ανδριανός τον υπερασπιστή του νοσοκομείου Ναυπλίου! Φέρει και ο ίδιος πολιτική και ως έναν βαθμό προσωπική ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην Αργολίδα.

Πολιτική, γιατί το κόμμα του έχει διαχρονικά ακολουθήσει βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται μεταξύ άλλων και στο χάλι που βρίσκονται τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου. Προσωπική, γιατί υπήρξε κυβερνητικός βουλευτής και φυσικά δεν έκανε τίποτε για να λύσει τα προβλήματα αυτά. Το καταστροφικό έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το προσχέδιο οργανισμού που κυκλοφόρησε αποτελεί έκφραση της εδώ και δεκαετίες εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και πατάει στην χρόνια υποβάθμιση και δυσλειτουργία και των δυο νοσοκομείων. Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε γιατρούς – νοσηλευτικό – λοιπό προσωπικό, τα λειτουργικά προβλήματα των νοσοκομείων φέρουν την υπογραφή τους όπως άλλωστε οι μειώσεις μισθών – συντάξεων, η ανεργία, οι δυσβάσταχτοι φόροι. Αυτή η «ανθυγιεινή» πολιτική είναι κοινή πολιτική τους, πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Όσον αφορά το καθαυτό κείμενο της επερώτησης, θα έκανε καλά ο κ. Ανδριανός να μελετήσει καλύτερα την τωρινή κατάσταση ώστε να μην κάνει «λογικές ακροβασίες», εκτός και εάν σκοπός του είναι μια εύκολη απάντηση από τον υπουργό υγείας…

Η μόνη πρόταση που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι η διαχρονική πρόταση του ΚΚΕ: ΕΝΑ, ενιαίο, γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο, και, ΔΥΟ, αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε (μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και αγροτικά ιατρεία) να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμιο επίπεδο. Έως την υλοποίηση των παραπάνω διατήρηση και ενίσχυση και των δυο υπαρχόντων νοσοκομείων ώστε να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση.

Αυτή, είναι η μόνη φιλολαϊκή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αίτημα και πεδίο πάλης των σωματείων και φορέων, όλων των λαϊκών ανθρώπων, όλων των επιστημόνων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στον τομέα υγείας σε όλο το νομό, τόσο στο Άργος όσο και στο Ναύπλιο.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ