ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Την Παρασκευή 12 Αυγούστου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, από τους πολίτες που επλήγησαν από την πλημμύρα στις 25/06/2016.

-Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου οι εκδηλώσεις για την Γιορτή Ελιάς και Λαδιού που διοργανώνονται για 13 η χρονιά στη Σελλασία Λακωνίας, με την προβολή της ισπανικής ταινίας «Η Ελιά».

-Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 4.00 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν 25 τρέχοντα θέματα και επερωτήσεις.

-Ένας 78 χρονος άντρας έχασε τη ζωή του στις Ράχες του Δήμου Σπάρτης όταν το ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό βάθους πέντε μέτρων.

-Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, κρατούνται οι 34 μετανάστες, Πακιστανικής, Ιρανικής και Αφγανικής υπηκοότητας, που διασώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τις δυνάμεις του Λιμενικού, όταν το ιστιοφόρο που επέβαιναν αντιμετώπισε πρόβλημα και αναγκάστηκε να αποβιβάσει τους μετανάστες στη νήσο Βενέτικο. Μεταξύ αυτών υπάρχει κι ένα κορίτσι 4 ετών κι ένα αγοράκι 11.

-Η περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια της εξωστρέφειας, της τουριστικής προβολής και της στήριξης της καινοτομίας ανέλαβε μέγας χορηγός της ομάδας σπουδαστών του Ε.Μ.Π. «Προμηθέας» στους ευρωπαϊκούς αγώνεςεξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές «ShellEcoMarathon 2016», που πραγματοποιήθηκαν από 30 Ιουνίου -3 Ιουλίου στο Λονδίνο. Η προσπάθεια στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία με την κατάληψη της 16ης θέσης μεταξύ 200 και πλέον ομάδων με επίδοση 287 Km/Kwh.

-Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Μικροί ξεναγοί: μαθαίνω την πόλη μου και ξεναγώ τους επισκέπτες της», που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας υλοποίησε από τις 11 Ιουλίου έως το τέλος του μήνα.  Στα προγράμματα συμμετείχαν συνολικά 45 παιδιά, ηλικίας 7 - 14 ετών, τα οποία μέσα από αφηγήσεις, ενημερωτικές ξεναγήσεις, βιωματικές δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια γνώρισαν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη μνημειακή ενότητα οικοπέδων που βρίσκονται στα Ο.Τ. 126 & 127 και ψηφιδωτά, που φυλάσσονται σε αποθήκη της ΕΦ.Α. Λακωνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ