V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Έρχονται και πάλι βροχές και καταιγίδες

Έρχονται και πάλι βροχές και καταιγίδες
 Καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν την Παρασκευή στη Βόρειο Ελλάδα και θα επεκταθούν το Σάββατο μέχρι την Πελοπόννησο, προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.


Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επηρεάσουν την Κεντρική, βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και τη Βόρεια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 25 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Ν. Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση μετά το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της νύκτας τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, γρήγορα ενισχυόμενοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο μετά το απόγευμα σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Το Σάββατο στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα), κυρίως τις πρωινές ώρες, και το απόγευμα πιθανώς στην Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ακόμα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδροροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ