ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία η θεατρική παράσταση αλληλεγγύης με τον Φαίδωνα Γεωργίτση στο Άργος για τον μικρό Κωνσταντίνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | |

Με επιτυχία η θεατρική παράσταση αλληλεγγύης με τον Φαίδωνα Γεωργίτση στο Άργος για τον μικρό Κωνσταντίνο Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2016» πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» του φιλέλληνα Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo από την θεατρική ομάδα του θεάτρου ΚΕΚΡΩΠΙΑ σε σκηνοθεσία Φαίδωνα Γεωργίτση.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. στήριζαν και θα στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για να μεταβεί ο 6χρονος Κωνσταντίνος Τσίμπος του Νικολάου και της Αγγελικής, σε κλινική στο Σιάτλ των ΗΠΑ, για να θεραπευτεί από την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία για την οποία δίνει μάχη εδώ και 2,5 χρόνια.
Οι θεατές ότι δεν πλήρωσαν εισιτήριο, αλλά υπήρχε μια δυνητική προσφορά € 5,00 ή € 10,00 από μέρους των θεατών με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθεί ο μικρός Κωνσταντίνος Τσίμπος.
Στο χώρο της εισόδου του Αρχαίου Θεάτρου Άργους βρισκόταν εκπρόσωπος της οικογένειας του παιδιού ο οποίος και ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή των χρημάτων. 
Την παράσταση προλόγισε η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ-Μ Ελισάβετ Πετροπούλου Δήμα
Το έργο «Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος»

Διαπνέεται από υψηλό ήθος και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Αρέσει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου και επιπέδου μόρφωσης. Ο Έλληνας γνωρίζει πτυχές της ιστορίας του και νιώθει περήφανος για την καταγωγή του. Διασκεδάζει με το διαβρωτικό χιούμορ του Αισώπου. Συγκινείται με τις ανθρώπινες καταστάσεις και λαμβάνει μηνύματα για τα υψηλά ιδανικά του ουμανισμού και της ελευθερίας των λαών. 
Ο Αίσωπος είναι ο Λαϊκός ήρωας που κατατροπώνει με το ευρηματικό πνεύμα του τους ισχυρούς. Διδάσκει την ανθρωπιά, την αγάπη για την ελευθερία, την αυτοθυσία, την ανιδιοτέλεια και την έγνοια για τους αδικημένους και τους ταπεινούς, αρετές που καθιστούν αυτόν τον δύσμορφο και αδικημένο από την φύση, πρότυπο εσωτερικής ομορφιάς. Το έργο δεν είναι οι μύθοι του Αισώπου που συνήθως παίζουν σε παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι μυθιστορηματικός βίος του «φιλόσοφου της πράξης» όπως αποκαλείται ο Αίσωπος. Τα στοιχεία είναι παρμένα από τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ