ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τι κρύβεται κάτω από τον παγωμένο ωκεανό της Ευρώπης θα ανακοινώσει η NASA το απόγευμα της Δευτέρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:58:00 μ.μ. |
Τι κρύβεται κάτω από τον ο παγωμένο ωκεανό της Ευρώπης θα ανακοινώσει η NASA το απόγευμα της Δευτέρας
 Αντίθετα με ό,τι μπορεί να έχετε διαβάσει αυτές τις ημέρες, η συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα η NASA δεν αφορά την ανακάλυψη εξωγήινων Ευρωπαίων. Πιθανότατα η υπηρεσία θα παρουσιάσει νέες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού στην Ευρώπη, ένα μεγάλο φεγγάρι του Δία που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες ελπίδες για ανακάλυψη ζωής εκτός της Γης.


Στην εκδήλωση της Δευτέρας, «οι αστρονόμοι θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από μια μοναδική καμπάνια παρατήρησης της Ευρώπης, η οποία έδωσε απροσδόκητες ενδείξεις δραστηριότητας που θα μπορούσε να σχετίζεται με την ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού» προανήγγειλε η NASA.

Η ύποπτη «δραστηριότητα» στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση αφορά πιθανότατα πίδακες υδρατμών που αναβλύζουν από ρωγμές στον πάγο που καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2012, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble «παρατήρησε υδρατμούς πάνω από την περιοχή του νότιου πόλου της Ευρώπης», ωστόσο το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί έκτοτε.

Οι νέες παρατηρήσεις, και αυτές από το Hubble, ίσως επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτών των πιδάκων, οι οποίοι πρέπει να πηγάζουν σε κάποιον υπόγειο όγκο υγρού νερού.

Η χημική σύσταση των υδρατμών θα μπορούσε να εξεταστεί από κοντά από μια αποστολή που σκοπεύει να θέσει σε τροχιά η NASA τη δεκαετία του 2020.

Ο ωκεανός της Ευρώπης, εφόσον βέβαια υπάρχει, πιστεύεται ευρέως ότι θα διέθετε τα χημικά συστατικά και την ενέργεια που απαιτείται για την εμφάνιση μικροβιακής ζωής.

Πίδακες υδρατμών που κατά πάσα πιθανότητα πηγάζουν από έναν υπόγειο ωκεανό έχουν παρατηρηθεί και στον Εγκέλαδο, δορυφόρο του Κρόνου που επίσης καλύπτεται από πάγο.

Το Hubble έχει επίσης εντοπίσει ενδείξεις ενός υπόγειου ωκεανού στον Γανυμήδη, έναν άλλο μεγάλο δορυφόρο του Δία.

Αν ο ωκεανός αυτός υπάρχει, περιέχει περισσότερο αλμυρό νερό από ό,τι όλοι μαζί οι ωκεανοί της Γης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ