ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Στο Άργος η 32η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | |
Στο Άργος η 32η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση
Τεχνολογικές λύσεις αιχμής φέρνουν πιο κοντά τους Έλληνες πρόσκοπους

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μετρά 106 ολόκληρα χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Με αποστολή του τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ο Προσκοπισμός στη χώρα μας – όπως και σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου ζουν και δρουν πρόσκοποι - συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσα από δραστηριότητες που βασίζονται σε αξίες όπως την παρέα, την αλληλεγγύη και τη συμβίωση χωρίς διακρίσεις, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή στη φύση. 

Η Microsoft, μια εταιρία με μεγάλη ιστορία συνεισφοράς σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και αξιοσημείωτη φιλανθρωπική δράση, μέσα από το πρόγραμμα Technology For Good, διαθέτει την πλατφόρμα Office 365, καθώς και επιπλέον λύσεις όπως Dynamics CRM, Microsoft Azure, Power BI και Enterprise Mobility. Μέσω αυτής της προσπάθειας, η Microsoft παραμένει πιστή στο όραμά της να προσφέρει σε οργανισμούς που έχουν πραγματική ανάγκη, κυρίως μέσα από δωρεές λογισμικών και χορηγίες, τα τελευταία 30 χρόνια, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο. 
Έχοντας πλέον στη διάθεσή τους την πλατφόρμα του Office 365, οι Πρόσκοποι μπορούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο, απερίσπαστοι, στο κοινωνικό τους έργο, και να δαπανούν λιγότερο χρόνο σε τεχνικά θέματα. 

Ένας από αυτούς τους οργανισμούς είναι και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο οποίος βρήκε το σύμμαχό του στις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις της Microsoft, και συγκεκριμένα στο Office 365, μέσω του προγράμματος της Microsoft για τη δωρεά αδειών χρήσης σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο οργανισμός, ο οποίος αποτελείται από 303 συστήματα Προσκόπων στην Ελλάδα, επέλεξε την λύση αυτή προκείμενου να βελτιώσει το συντονισμό των πρωτοβουλιών του καθώς την και επικοινωνία και τη συνεργασία ανάμεσα στους πρόσκοπους στις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος, ενισχύοντας την κοινότητα τους. 
Η ιδέα για τη συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο πρόγραμμα δωρεάς αδειών χρήσης της Microsoft, δόθηκε στη Φινλανδία το 2014 στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Προσκόπων με θέμα την υιοθέτηση καλών πρακτικών που έχουν ήδη βρει εφαρμογή σε άλλους εθνικούς οργανισμούς. «Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε το πρόγραμμα δωρεάς αδειών χρήσης προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως είναι οι Έλληνες Πρόσκοποι. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Η μετάβαση δεν ήταν δύσκολη, αλλά ήθελε καλή προετοιμασία και στρατηγική. Η πρόταση υιοθετήθηκε σε εθνικό επίπεδο. Βασιστήκαμε σε πέντε μέλη μιας ομάδας εργασίας και μέσα σε τρεις μήνες τέθηκε σε εφαρμογή», εξηγεί ο Μιχάλης Μίχαλος, από τη θέση του Εφόρου Πληροφορικής στη Γενική Εφορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τονίζοντας: «Για τις άδειες που μας παρέχονται δωρεάν από τη Microsoft θα έπρεπε να πληρώνουμε περίπου 40.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ σήμερα καταβάλουμε μόλις 400 ευρώ και αυτά αφορούν σε κάποιες που αγοράσαμε με έκπτωση για το διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν ορισμένες επιπλέον ανάγκες». 

 Έχοντας πλέον στη διάθεσή τους την πλατφόρμα του Office 365, οι Πρόσκοποι μπορούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο, απερίσπαστοι, στο κοινωνικό τους έργο, και να δαπανούν λιγότερο χρόνο σε τεχνικά θέματα. 
 Αυτό τον καιρό, οι Έλληνες Πρόσκοποι προγραμματίζουν, στο πλαίσιο και άλλων δραστηριοτήτων, την 32η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.). Πρόκειται για μια δράση για εφήβους ηλικίας 15-18 ετών η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ανελλιπώς, από το 2005, σε διαφορετική πόλη της χώρας μας. Η δράση συγκεντρώνει περίπου 80 Κοινότητες Ανιχνευτών (παρέες) από όλες τις γωνιές της Ελλάδας με ένα σύνολο συμμετεχόντων που ξεπερνά τα 1.100 άτομα. Φέτος, η δράση θα φιλοξενηθεί στην περιοχή Άργους-Μυκηνών. «Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, η Π.Α.Π.Ε. θα παραμείνει πιστή στο περιεχόμενο και τον σκοπό της, δηλαδή την ενημέρωση σε θέματα πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μέσα από παρουσιάσεις ερευνών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, την συναυλία συγκροτημάτων και τέλος τους διαγωνισμούς σκίτσων, φωτογραφίας, κόμικς και γελοιογραφίας», αναφέρει ο Μιχάλης Μίχαλος. 

Σε ένα τόσο πολυδιάστατο έργο, το Οffice 365 θα συμβάλλει τόσο στην συγκέντρωση πληροφοριών και μέσων, μέσω του Microsoft SharePoint αλλά και στη διαχείρισή τους. Παράλληλα, για την καλύτερη οργάνωση, επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των προσκόπων, κατά την προετοιμασία της δράσης, θα χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία Outlook και Skype, τόσο από τους Αρχηγούς των Κοινοτήτων όσο και από τους υπεύθυνους των τομέων οργάνωσης. Επίσης, το Planner της Microsoft, θα δώσει νέα διάσταση στις έννοιες οργάνωση και συνεργασία. Τέλος, όπως και σε κάθε άλλη Πανελλήνια δράση, η συγκέντρωση των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει με την χρήση του Excel Online και η διαχείριση των αρχείων και πληροφοριών μέσω του OneDrive. 
 «Πριν από τη μετάβαση στο Office 365 της Microsoft, σχεδόν κάθε Προσκοπικό Σύστημα χρησιμοποιούσε δικά του μέσα και λύσεις που είχαν αναπτυχθεί ξεχωριστά. Λύσεις οι οποίες πολλές φορές δίνονταν μέσα από διάσπαρτα email, διάφορες ιστοσελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς στο Cloud», θυμάται ο Μιχάλης Μίχαλος. «Με το Office 365 έχουμε πια ένα σημείο αναφοράς για όλους τους πρόσκοπους, με κεντρική διαχείριση και δυνατότητα παράλληλης εργασίας, αναβαθμισμένη ασφάλεια και εξασφαλισμένη συνέχεια στο συνολικό έργο μας», σημειώνει. «Η εγκατάσταση και λειτουργία του ήταν εύκολη και εφικτή με βάση τις υποδομές που ήδη υπήρχαν, ενώ η πρόσβαση που έδωσε στην κάθε προσκοπική Κοινότητα, όπου και αν αυτή βρίσκεται, στις πληροφορίες του Σώματος, οι δυνατότητες που απελευθέρωσε για τη μεταξύ μας συνεργασία και επικοινωνία, αποδείχτηκαν πολύτιμες. Όλα αυτά με ταχύτητα, εγγυημένη ασφάλεια και αξιοπιστία».

Στα άμεσα σχέδια των Ελλήνων Προσκόπων είναι η αξιοποίηση των cloud υποδομών του Microsoft Azure για backup, είτε από διαδικτυακές εφαρμογές, είτε από εξοπλισμό που χρησιμοποιείται τοπικά και η δημιουργία ενός κεντρικού domain controller, με την αξιοποίηση του Azure Active Directory. 

Πηγή:www.lifo.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ