ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Το τέλος του 2016 έρχεται και μαζί του το τέλος μιας εποχής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:15:00 μ.μ. |
Το τέλος του 2016 έρχεται και μαζί του το τέλος μιας εποχής
 Σιγά σιγά το 2016 φτάνει στο τέλος του. Όμως, αυτή δεν ήταν απλά άλλη μια χρονιά. Ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος με πολλές ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην αριθμολογία, το 2016 είναι έτος 9 που σημαίνει το τέλος ενός κύκλου. 

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του Jorg Sabellicus διαβάζουμε:

Το 9 είναι ο αριθμός της μύησης, δείχνει το τέλος μιας φάσης της εξέλιξης και την αρχή μιας άλλης φάσης, ανώτερης. Το 9 είναι το έτος που κλείνει ένα κύκλος. Όλα όσα έχουν υφανθεί τα προηγούμενα χρόνια καταλήγουν σ’ έναν κοινό κόμπο τον οποίοι καλούμαστε να λύσουμε. Είναι η στιγμή που πρέπει να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις, να απομακρύνουμε από τη ζωή μας κάθε τι περιττό κι ανεπιθύμητο, κάθε τι που φέρνει σύγχυση και αβεβαιότητα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολες τις τελικές αποφάσεις. Καλούμαστε να παρατήσουμε όλα τα ενοχλητικά και άχρηστα πρόσωπα, εκείνους που ζητούν χωρίς να δίνουν τίποτα και αντιπροσωπεύουν μια υλική ή ηθική ζημιά.

Και συνεχίζει…

Το έτος 9 μπορεί να φέρει απρόοπτες και απροσδόκητες δυσκολίες που θα ανατρέψουν όλα τα προηγούμενα σχέδια.

Στο βιβλίο του Τάκη Τσαρόπουλου διαβάζουμε:

Το 9 είναι ο τελευταίος αριθμός, ο αριθμός του τέλους, της αποπεράτωσης, της αλλαγής, της εξύψωσης. Στην ελληνική αλφάβητο είναι το γράμμα Θ, όπως ο θρίαμβος, θάνατος, από το τελείωμα στην αναδημιουργία

Ενώ για το έτος 9 διαβάζουμε:

Η χρονιά 9 είναι η χρονιά του τελικού απολογισμού. Είναι χρονιά ξεκαθάρισης κατά την οποία θα πρέπει να αποβάλλουμε ό,τι δεν είναι απαραίτητο ή ευνοϊκό. Η χρονιά 9 μπορεί να είναι χρονιά απώλειας ή συγκομιδής, ανάλογα με το πώς ζήσαμε τις προηγούμενες χρονιές του κύκλου.

Και ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο…

«Η χρονιά είναι χρονιά πρόβλεψης αφού προηγείται της αρχής ενός καινούργιου κύκλου»

χρόνος παρελθόν

Για το 2017, χρονιά 1, η αριθμολογία λέει τα εξής:

Στο βιβλίο του Jorg Sabellicus

Κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Το έτος 1 είναι η αρχή του ταξιδιού. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή διότι το πρώτο βήμα σε λάθος κατεύθυνση θα μπορούσε να έχει συνέπειες που θα επηρέαζαν ολόκληρο τον κύκλο των 9 ετών. Επειδή είναι το έτος του ξεκινήματος μπορούμε να αρχίσουμε νέα εγχειρήματα, να ξεκόψουμε από το παρελθόν, να δοκιμάσουμε νέους δρόμους που δεν είχαμε πάρει μέχρι τώρα. Θα βιώσουμε νέες σκέψεις, εμπειρίες, γεγονότα. Η στάση που ταιριάζει σε χρονιά 1 είναι η πρωτοβουλία, η πρωτοτυπία, το θάρρος, η τόλμη. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, διότι οι άνθρωποι, τα εγχειρήματα, οι ιδέες που ξεκινούν το έτος 1 πιθανόν να παραμέινουν κοντά μας για όλο τον υπόλοιπο κύκλο.

Στο βιβλίο του Τάκη Τσαρόπουλου διαβάζουμε για τον αριθμό 1

Είναι ο πρώτος αριθμός, ο αριθμός της αρχής, είναι το σύμβολο του άνδρα που έρχεται, αναλαμβάνει, οργανώνει, διατάζει… όπως το Α που είναι το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου που δίνει αυτήν την ώθηση για δράση, ενέργεια εξουσία αλλά και εγωισμό, αλαζονεία.

Ο δρόμος

Ανεξάρτητα από το πόση βάση έχει η αριθμολογία ή όχι, νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτό το έτος, ο καθένας σε ατομικό επίπεδο και όλοι μαζί σε παγκόσμιο, είδαμε να αλλάζουν πολλά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ISIS, ο πόλεμος στη Συρία, το Brexit, ακόμα και η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ ήρθαν να σηματοδοτήσουν το τέλος μιας εποχής. Μιας εποχής όπου όλα ήταν προβλέψιμα και μπορούσαμε εύκολα να καταστρώσουμε σχέδια δεκαετιών μπροστά μας.

Φαίνεται ότι μπροστά μας ξεδιπλώνεται μια περίοδος όπου θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο προσαρμοστικοί, με λιγότερα δεδομένα. Θα χρειαστεί να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση και περισσότερο εστιασμένοι στο παρόν.

Και επειδή, όπως είπε και η Βίκυ Τσώκου, ο φόβος θα φορεθεί πολύ και το 2017, θα χρειαστεί να καταβάλλουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια να μην παρασυρθούμε στη δίνη.

Εξάλλου, είναι βέβαιο πως τα καλά θα είναι εξίσου πολλά και απρόβλεπτα. Το ζήτημα, όπως πάντα, είναι που θα επιλέξουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας, τόσο στην προσωπική όσο και στη συλλογική μας ζωή.

Αυτές οι περίοδοι έρχονται ανά κύκλους να μας θυμίζουν ότι η ζωή είναι ρευστή, ότι αυτό που υπάρχει σήμερα πιθανόν να μην υπάρχει αύριο. Οπότε αν δεν το απολαύσουμε σήμερα, πιθανόν να μην το απολαύσουμε ποτέ. Μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να παραμένουμε πνευματικά ζωντανοί, να ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας και να κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές. Να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αυτοβελτίωσή και την αυτοπραγμάτωσή μας.

Και σε κάθε τέτοια κρίσιμη στιγμή, μας δίνεται μια κρίσιμη επιλογή: Θα θριαμβεύσουμε ή θα χαθούμε; Το δεύτερο είναι το εύκολο διότι δεν απαιτεί καμία προσπάθεια…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ