ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η πόλη του Όττομπρουν τίμησε τη Βασίλισσα Αμαλία

Η πόλη του  Όττομπρουν τίμησε τη Βασίλισσα Αμαλία
 Με αφορμή τα 180 χρόνια από την τέλεση των γάμων του Βασιλέα της Ελλάδος Όθωνα και της πριγκίπισσας του Όλτενμπουργκ Αμαλίας, (στις 22 Νοεμβρίου 1836) προέβη η πόλη Όττομπρουν στις 22.11.16 στην ονομασία ενός δασυλίου της πόλης σε Δάσος της Αμαλίας και ενός δρὀμου που διασχίζει το δάσος σε Οδό της Αμαλίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε πάρει τη σχετική απόφαση μπροστά από 30 χρόνια, αλλά εφέτος την υλοποίησε, τοποθετώντας και επίσημα στο χώρο εκείνο, στις 22.11.16, τη σχετική πλακέτα.
Στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας παρέστησαν ο Αρχιδήμαρχος κ. Θωμάς Λόντερερ, η αντιδήμαρχος. κ. Μόνικα Μόντροβ-Λάνγκε, η αρμόδια για πολιτιστικά θέματα του Δήμου κ. Ανδρέα Σέεμπεκ, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο διευθυντής του Μουσείου „Βασιλέας-Όθωνας-της Ελλάδος“, καθηγητής κ. Γιαν Μούρκεν, ο πρόεδρος του Συλλόγου του Μουσείου κ. Ντίτριχ Βαξ, ο κ. Χέρμπερτ Σπέκνερ και ο έλληνας συμπατριώτης μας, κάτοικος του Οττομπρουν, κ. Θωμάς Πηλείδης.
Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.
Στη πλακέτα αναγράφεται το ακόλουθο κείμενο:
Δάσος της Αμαλίας
Έλαβε το όνομα της Αμαλίας, πριγκίπισσας του Όλτενμπουργκ (1818-1875)
συζύγου του Βασιλέα της Ελλάδος Όθωνα,
από τον οποίο ονομάστηκε η πόλη Ότομπρουν.
Η ειδική σε θέματα κήπων και πάρκων δημιούργησε στην Αθήνα από το 1839,
μεταξύ των άλλων, τον πρώην
Βασιλικό Κήπο, που σήμερα ονομάζεται Εθνικός Κήπος

Ιστορικά στοιχεία για τη πόλη Όττομπρουν
Η περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η πόλη ήταν, προ δύο χιλιάδων ετών, μεταξύ δύο ρωμαικών δρόμων που οδηγούσαν από τη πόλη Σάλτσμπουργ της Αυστρίας στη πόλη Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας.
Με την ίδρυση του Μονάχου (1158) δημιουργήθηκε στον ίδιο χώρο νέα εμπορική οδός που συνέδεε το Μόναχο με τη πόλη Ίνσμπρουκ και την Ιταλία.
Αυτή τη διαδρομή ακολούθησε και ο 17 ετών πρίγκηπας Όθωνας, όταν ταξίδευσε το 1832 από το Μόναχο για την Ελλάδα, μέσω Ιταλίας.
Ο πατέρας του, ο βασιλέας της Βαυαρίας Λουδοβίκος, τον συνόδευσε στην οδό αυτή μέχρι το 12 χιλιόμετρο από το Μόναχο και εκεί τον αποχαιρέτησε.
Σε ανάμνηση αυτού του αποχαιρετισμού στήθηκε ένα χρόνο αργότερα στον τόπο εκείνο μία δωρική στήλη με τον Όθωνα στην κορυφή και παράσταση με λιοντάρι της Βαυαρίας στη βάση (1833).
Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε κοντά στη στήλη με τον Όθωνα (Όττο) ένας οικισμός, ο οποίος το 1913 ονομάστηκε επίσημα: Όττομπρουν (Ottobrunn).
Η στήλη αυτή αποτελεί και το επίσημο έμβλημα της πόλης που σήμερα αριθμεί 20 χιλιάδες κατοίκους. Η πόλη Όττομπρουν έχει αδελφοποιηθεί με τη πόλη Ναύπλιο.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ