Από την Τίτη Βελοπούλου
Πριν αρκετά χρόνια είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Yiannis Karonis (5η γενιά) στο αποστακτήριο που διατηρεί στο δρόμο για το Παλαμήδι. Εκεί είχα την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσω το φημισμένο ούζο και το εξαιρετικό λικέρ μαστίχα, αλλά να δω και όλη τη διαδικασία παραγωγής τους.
Πριν αρκετά χρόνια είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Yiannis Karonis (5η γενιά) στο αποστακτήριο που διατηρεί στο δρόμο για το Παλαμήδι. Εκεί είχα την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσω το φημισμένο ούζο και το εξαιρετικό λικέρ μαστίχα, αλλά να δω και όλη τη διαδικασία παραγωγής τους.
Φέτος, ωστόσο, με περίμενε μια έκπληξη αφού δεν έχει ούτε 3 μέρες που ένα υπέροχο οίκημα επί της Σταϊκοπούλου (στην καρδιά της Παλιάς Πόλης), ήρθε να στεγάσει τόσο το πωλητήριο, όσο και έναν μουσειακό χώρο όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει έναν ανεκτίμητο «θησαυρό» από παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες ιστορικής αξίας που αφορούν στο ναυπλιώτικο προϊόν!
Ούζο, τσίπουρο, brandy αλλά και μεγάλη ποικιλία σε εξαιρετικά λικέρ είναι ποτά με σήµα κατατεθέν, τι άλλο; το… Μπούρτζι!
Πηγή: travelstyle.gr