ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι και όλες στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. |
Όλοι και όλες στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη
 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτα για να κλείσει την 2η αξιολόγηση που αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας με τους δανειστές θα είναι νέα αντεργατικά μέτρα.

Μέτρα που θα τσακίσουν παραπέρα τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα στους τομείς της υγείας, της παιδείας, την αύξηση των ομαδικών απολύσεων, την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τους.

Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της προς το μεγάλο κεφάλαιο και στην προσπάθεια της για να τις υλοποιήσει δεν θα διστάσει να χρησιμοποίηση όλους του τρόπους, από το μαστίγιο ως και το καρότο.

Συνάδελφοι σήμερα έχουμε αποκτήσει μεγάλη πείρα από τις κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Ανάπτυξη που είναι χτισμένη με τα δικά μας χέρια, ιδρώτα και αίμα.

Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι και αυτή η προσδοκώμενη ανάπτυξη είναι προσωρινή και την ακολουθεί βαθύτερη κρίση. Άλλωστε για αυτό λαβαίνουν τα μέτρα τους από τώρα ώστε να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μην σηκώσει κάνεις εργάτης και εργάτρια το κεφάλι.

Θα τους αφήσουμε να μας θάψουν ζωντανούς εμάς και τα παιδιά μας ή θα τους στείλουμε όλους στα τσακίδια;

Θα τους αφήσουμε να μας ξεγελάσουν με τα ιδεολογήματα της ανάπτυξης και που αυτή δεν μας αφορά ή θα παλέψουμε για ΣΣΕ, για καλυτέρους όρους και συνθήκες στην δουλειά και στην ζωή;

Είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αφεντικών και όχι των παιδιών τους;

Είναι δυνατόν να ζούμε, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση;

Δεν μας αξίζει αυτή η ζωή, εμείς είμαστε που βάζουμε μπρος τα εργοστάσια, εμείς παράγουμε τα πάντα, άρα μας ανήκουν τα πάντα και πρέπει να τα καρπωθούμε και σήμερα και αύριο.

Αυτό θα γίνει μέσα από την οργάνωση όλων και περισσοτέρων από εμάς στα συνδικάτα, μέσα στο εργοστάσιο, στον κλάδο, με περιεχόμενο υπεράσπισης της ζωής μας σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με τους εκμεταλλευτές μας.

Με το ξεσκέπασμα και το σιχτίρισμα των ξεπουλημένων και συμβιβασμένων εργατοπατέρων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ και ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ αλλά και με τους ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ της εργοδοσίας που βρίσκονται μέσα στις γραμμές της εργατικής τάξης.

Το σύνθημα: Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ μπορεί και πρέπει να αποκαλύψει όλους αυτούς.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας καλούμε, να κλείσετε τα αυτιά σας, σε αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα, αυτοί είναι άνθρωποι της εργοδοσίας.

Ο μοναδικός αγώνας που δεν είχε αποτέλεσμα είναι αυτός που δεν έγινε ποτέ.

Η εργατική τάξη στο σύνολο της δεν έχει δοκιμάσει ακόμη την τεράστια δύναμη που έχει, η απόφαση είναι μόνο δική μας.

Αυτήν την απόφαση φοβούνται και τρέμουν μήπως η εργατική τάξη πάρει χαμπάρι για το ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος για την εξαθλίωση και την βαρβαρότητα, δηλαδή η εξουσία των μονοπωλίων.

Συνάδελφοι το συνδικάτο σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ