V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ανοικτό γράμμα σε ένα παιδί

Ανοικτό γράμμα σε ένα παιδί
 Χθές βράδυ στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού συλλόγου Ερμιόνης στο ΑΡΤικι ήρθαν με λεωφορείο (που ευγενικά προσεφέρθει από τον ιδιοκτήτη) πενήντα παιδιά με τις μητέρες τους, από αυτά που φιλοξενούνται με χρήματα του ΟΗΕ σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας.
Η πρόσκληση του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης ΣΕ εγινε δεκτή με μεγαλη ευχαριστηση απο τους πρόσφυγες και τις οικογένειες τους.Ετσι τα παιδια της επαρχιας μας και τα παιδια που διωχτηκαν απο τις εστιες τους λογω πολεμου, εγιναν ενα για λιγη ωρα,με αφορμη την μουσικη και το τραγουδι. Ηταν ολα παιδια μας , που εχτισαν μια κοινη αναμνηση μεσα απο την εορταστικη εκδηλωση της χωρας που εγινε η πρωτη Ευρωπαικη χωρα που τους υποδεχθηκε.

Θαθελα να πω δυο κουβεντες χθες το βραδυ. Ντραπηκα ομως.Σημερα που καθομαι σπιτι μου στελνω αυτο το γραμμα στα παιδια .

Καλοι μας φιλοι.

Ευχομαι το καλυτερο για σας και τις οικογενειες σας.Αυτους που ειναι διπλα σας εδω στο ΑΡΤικι αλλα και τους συγγενεις που αναγκαστηκατε να αφήσετε πισω στην πατριδα σας.

Ευχομαι ειρηνη για ολους τους ανθρωπους για ολα τα παιδια.Αν το θελησουμε μπορουμε να το πετυχουμε. Η μουσικη, η τεχνη,η αγαπη, η αλληλεγγυη, ενωνουν τους ανθρωπους.

Ειμαι σιγουρος πως πολλοι και πολλες απο εσας μεγαλωνοντας θα γινετε καλοι πολιτες οπου κι αν βρεθειτε.Οι Ελληνες ξερουμε ποσο οι μεταναστες προοδευουν με σκληρη δουλεια οπου βρεθουν.

Καποιοι ισως γινεται μαγειρες σαν κι εμενα, αλλοι δημοσιογραφοι ,ζωγραφοι, μουσικοι ,γιατροι, δικηγοροι,τεχνίτες σε εργοστασια, ανθρωποι πολυτιμοι και χρησιμοι στην κοινωνια.

Θα ηθελα οταν φτασετε σε αυτο το σημειο, οταν οι δυσκολες στιγμες που ζειτε σημερα θα ειναι πισω σας, να θυμαστε παντα την Ελλαδα και την Ερμιονιδα με αγαπη και νοσταλγια.

Να θυμαστε την Πετροθαλασσα, τον ζεστο χειμωνα της χωρας μου, το ζεστο χαμογελο των Ελληνων , την Χριστουγεννιατικη γιορτη του Μουσικου συλλογου Ερμιονιδας στο ΑΡΤικι, τον Δεκεμβρη του 2016 σαν μια στροφη προς το καλο στην ζωη σας.Την Ελλαδα ποτε μην την ξεχασετε.

Με αυτη την ευχη κλεινω. Ειρηνη και υγεια . Ο κοσμος ειναι δικος σας παιδια.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ