Τα ρεβύθια έχουν λάτρεις κι εχθρούς. Αν ανήκετε στους πρώτους, δοκιμάστε να τα φτιάξετε κοκκινιστά στον φούρνο, μαζί με κομματάκια χωριάτικου λουκάνικου. Η συνταγή αυτή συναντάται πολύ συχνά στα ελληνικά χωριά, στην επαρχία της Ισπανίας και σε πολλά άλλα μέρη.
Το λουκάνικο δίνει στα ρεβίθια μια υπέροχη καπνιστή μυρωδιά και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 4 ώριμες ντομάτες
1-2 λουκάνικα χωριάτικα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε αλεσμένες τις ντομάτες ή το κουτί τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.
Εντωμεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και τις βάζουμε σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Μπορείτε να τρίψετε από πάνω και φέτα!!!
Λίγα μυστικά
Τα ρεβύθια θερωρούνται λειτουργικά τρόφιμα: περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν την LDL χοληστερόλη, βαλτιώνουν το ευερέθιστο έντερο και προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!