ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Εγκρίθηκε η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου σε ιδιώτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | |
Εγκρίθηκε η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου σε ιδιώτες
 Στο «παρά 5» της λήξης της προθεσμίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέθεσε τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου σε ιδιώτη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση ενέκρινε - μέσω των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομίας - τους περιβαλλοντικούς όρους του σχεδιασμού για τα απορρίμματα, στις 30 Δεκέμβρη, επικυρώνοντας το σχέδιο που δρομολογήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την Περιφέρεια. Δηλαδή, την κατασκευή τριών κεντρικών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και τριών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ. Αυτό που αλλάζει είναι η επεξεργασία των βιοαποβλήτων σε τοπικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νέος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν απαγορεύει σε όποιο δήμο το επιθυμεί να δημιουργήσει τις δικές του υποδομές για τα σκουπίδια, όμως, στους περιβαλλοντικούς όρους του νέου σχεδιασμού συμπεριλαμβάνονται και δύο «κόφτες», όπως η υποχρεωτική εξασφάλιση σύμφωνης γνώμης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και η υποχρεωτική διατήρηση της δυναμικότητας των νέων μονάδων σε χαμηλά επίπεδα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ