ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φράγχθι έκοψε την πίτα του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. |
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φράγχθι έκοψε την πίτα του
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Φράγχθι στην Κοιλάδα της Ερμιόνης, έκοψαν την πίτα τους.
Η κ. Δήμητρα Γκιώνη ,δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου, παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου Φράγχθι ,που είναι βασικά η προστασία και ανάδειξη του Σπηλαίου.
Ανακοίνωσε τους στόχους της νέας χρονιάς και η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδι , μουσική και θεατρικό μονόπρακτο από μέλη του Συλλόγου Φράγχθι !
Μπράβο στα άξια μέλη του Δ.Σ για την κοινωνική αλληλεγγύη ,την προώθηση των πολιτιστικών αξιών ,και την παρότρυνση των μελών για ενεργή δημιουργία και αυτοέκφραση.
Λίγα λόγια για το Σπήλαιο...
Απέναντι από το χωριό Κοιλάδα, σ’ ένα βραχώδες λόφο γεμάτο θάμνους, δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο Φράγχθι. Το εξαιρετικό αυτό σπήλαιο αποτελείται από δύο θαλάμους και μια μικρή λίμνη που σχηματίζεται εντός του, πάνω στην οποία καθρεφτίζονται οι ακτίνες του ήλιου προσφέροντας μια ιδανική εικόνα στον επισκέπτη.
Το σπήλαιο πιθανολογείται πως κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τον άνθρωπο του Νεάντερνταλ κατά τη Μουστιαία περίοδο 40.000 χρόνια π.Χ. όμως σίγουρα χρησιμοποιήθηκε από τον homo sapiens(σοφό άνθρωπο) την περίοδο μετά από το 30.000 π.Χ.. Στοιχεία φανερώνουν πως κατοικείτο συνεχώς από το 25.000 π.Χ. έως το 30.000 π.Χ. οπότε και γκρεμίστηκε από μεγάλο σεισμό.
Ανακαλύφθηκαν λίθινα κι οστέινα εργαλεία, ειδώλια, κεραμικά σκεύη, κοσμήματα, όστρακα, φυτικά κατάλοιπα κι άλλα αντικείμενα. Επίσης βρέθηκε μια σπάνια σειρά από οστά ψαριών σε μεγάλο βαθμό προερχόμενα από τόνο. Όμως το σημαντικότερο εύρημα είναι ο αρχαιότερος πλήρης ανθρώπινος σκελετός που έζησε 10.000-8.000 πριν και βρέθηκε στη στάση του εμβρύου έχοντας σκεπαστεί από πέτρες και θεωρείται πως ανήκει σε άντρα περίπου 25 ετών.

Στο Μουσείο Ναυπλίου μπορείτε να δείτε τα ευρήματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ