ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η φωτογραφία της ημέρας: Βουβόκυκνοι - Οι επισκέπτες του βορά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. |
Η φωτογραφία της ημέρας: Βουβόκυκνοι - Οι επισκέπτες του βορά
Ένας βουβόκυκνος στην Αργολίδα είναι πάντα ένα μαγευτικό όσο και σπάνιο θέαμα... Πόσο μάλλον όταν είναι κοπάδι!
Ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα υδρόβια πουλιά της χώρας μας, οι βουβόκυκνοι είναι χειμερινοί επισκέπτες σε μεγάλους υγροτόπους της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ κάποιοι μικροί πληθυσμοί τους φωλιάζουν κυρίως σε υγροτόπους της Μακεδονίας. 
Παρόλα αυτά όμως, σε μεγάλες βαρυχειμωνιές, πετάνε νοτιότερα φτάνοντας μέχρι την Αργολίδα  αλλά και την Κρήτη ακόμα, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομορφιά και την επιβλητικότητά τους.
Ο φετινός χειμώνας μας επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη, όταν αντικρίσαμε 28 ανήλικες και 2 ενήλικες βουβόκυκνους στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου και τον ποταμό Ίναχο. 
Πολύ πεινασμένοι και καθόλου φοβισμένοι δέχονταν με βουλιμία το ψωμί που τους προσέφεραν οι επισκέπτες που έρχονταν από διάφορα μέρη για να τους δουν.
Η - έστω σποραδική - παρουσία τους δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο υγρότοπος της περιοχής μας. Εκτός από όλα τα υπόλοιπα που μας προσφέρει, είναι και τα τελευταία καταφύγια των πουλιών όταν κύματα κακοκαιρίας πλήττουν τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ