ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Γράμμα στον Κωστή» στο Ναύπλιο

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Γράμμα στον Κωστή»
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ υποδέχεται στην ΑΙΘΟΥΣΑ 9, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7μμ, την αγαπημένη ηθοποιό και συγγραφέα Ξένια Καλογεροπούλου, για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Γράμμα στον Κωστή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Η Ξένια Καλογεροπούλου θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΘΟΣ, Γιάννη Στάμο, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Γράμμα στον Κωστή

Να γράφεις επί έναν χρόνο ένα γράμμα στον αγαπημένο σου που «έφυγε» σημαίνει πως παρατείνεις την ύπαρξή του δίπλα σου, πως με κάποιον τρόπο καταφέρνεις να καταργήσεις την απώλεια.

Αυτό θέλησε να κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου τον Οκτώβριο του 2013, όταν η αυλαία έπεσε για τον επί 37 χρόνια σύζυγό της και σύντροφο ψυχής, Κωστή Σκαλιόρα. Πέτυχε όμως πολύ περισσότερα. Καθώς ανασύρει μνήμες, άλλοτε πικρές κι άλλοτε αστείες, για να τις αφηγηθεί στον Κωστή, η Ξένια Καλογεροπούλου πετυχαίνει να στήσει μπροστά μας μια Ελλάδα που πια δεν υπάρχει, αλλά που γέννησε κριτικούς σαν τον Κωστή Σκαλιόρα και ανθρώπους του θεάτρου σαν την ίδια: αστικά σαλόνια, λαϊκοί θίασοι, τα ελληνικά νησιά του ’40 και του ’50, η εμπορική κινηματογραφική παραγωγή και το μη εμπορικό θέατρο της δεκαετίας του ’60, η εφταετία όπως την έζησαν, κυρίως, οι θεατράνθρωποι. Για πάνω από έναν χρόνο απευθύνεται στον αγαπημένο της σύντροφο, καταργώντας την απουσία του και ανοίγοντας σε όλους εμάς την αυλαία μιας πιο προσωπικής και άγνωστης πτυχής της ζωής της. Κι ύστερα, ο χρόνος κυλάει κι όλο εκείνο το παρελθόν ελίσσεται μέσα απ’ τις δεκαετίες για να συναντήσει το παρόν μας, φέρνοντας μαζί του ό,τι άντεξε στον καιρό.

Η Ξένια Καλογεροπούλου

Η Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και μεταφράστρια, γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (RADA). Έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 50 θεατρικά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και σε 41 ταινίες, ελληνικές και ξένες. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1958 στην ταινία Η κυρά μας η μαμή ενώ το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία Γάμος αλά Ελληνικά. Το 1972 ίδρυσε έναν θίασο για παιδιά που αργότερα ονομάστηκε Μικρή Πόρτα. Το 2004 ίδρυσε μαζί με την Πέγκυ Στεφανίδου ένα Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς και το 2010 παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα θέατρο για βρέφη. Για το θέατρο μετέφρασε 29 έργα, έγραψε 3 έργα για παιδιά (Οδυσσεβάχ, Ελίζα, Το Σκλαβί) και συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο στη συγγραφή άλλων 6 έργων. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Κάρολος Κουν και με το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη. Από το 1984 εγκαταστάθηκε στο δικό της θέατρο, την Πόρτα.

Ελεύθερη είσοδος

,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

,
2752047380
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ