ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη φέτος με τους Πέρσες του Αισχύλου του ΘΟΚ στο θέατρο της Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:00:00 μ.μ. |
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη φέτος με τους Πέρσες του Αισχύλου του ΘΟΚ στο θέατρο της Επιδαύρου
 Σε προχωρημένες συζητήσεις με την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, για το ρόλο της Άτοσσας στην καλοκαιρινή του παραγωγή με τους Πέρσες του Αισχύλου στο θέατρο της Επιδαύρου.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή της σπουδαίας πρωταγωνίστριας αποτελεί διακαή πόθο του σκηνοθέτη της παράστασης Άρη Μπινιάρη, αλλά ουσιαστικά αποτελεί και το «διαβατήριο» για τη συμμετοχή του ΘΟΚ το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στο οποίο επιστρέφει (με αποκλειστικά δική του παραγωγή) μετά από πολλά χρόνια.

Εξάλλου, φήμες θέλουν και τον γνωστό Έλληνα ηθοποιό Νίκο Ψαρρά να συμμετέχει στην παραγωγή, στον ρόλο του Ξέρξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρόλος της βασίλισσας των Περσών είναι ένας από τους ελάχιστους του αρχαίου ελληνικού δραματολογίου που δεν έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στη σπουδαία καριέρα της η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που μεταξύ άλλων έχει παίξει Αντιγόνη, Μήδεια και Ηλέκτρα. Θα έχει την ευκαιρία να τον ενσαρκώσει και να τον παρουσιάσει στην Επίδαυρο αλλά και την Κύπρο, στην πρώτη της συνεργασία με τον ΘΟΚ.

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου φαίνεται ότι ποντάρει πολλά στη συγκεκριμένη συνεργασία, που θα αποτελέσει ένα από τα ορόσημα του προγράμματος του ερχόμενου καλοκαιριού μαζί με τη Μήδεια που θα ερμηνεύσει η Μαρία Ναυπλιώτου για το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Το Εθνικό Θέατρο, πάντως, θα ανεβάσει την Άλκηστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ θα ανακοινωθούν σε διάσκεψη τύπου που θα γίνει στα μέσα του τρέχοντος μήνα, μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων που θα αναδείξουν τη διανομή για τον Χορό των Περσών. Η διάσκεψη θα γίνει στην παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ο οργανισμός έχεις ως γνωστό καλέσει στις 15 Ιανουαρίου άντρες ηθοποιούς ηλικίας κάτω των 40 ετών, επαγγελματίες ή απόφοιτους δραματικών σχολών. Δεν έχει γίνει ανακοίνωση για ακρόαση για τους υπόλοιπους ρόλους, δηλαδή του Ξέρξη (για τον οποίο ακούγεται όπως είπαμε ο Νίκος Ψαρράς), του φαντάσματος του Δαρείου και του Αγγελιοφόρου, γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει ότι ο σκηνοθέτης έχει ήδη καταλήξει στους εκλεκτούς του.

Γράφει: Γιώργος Σαββινίδης
Πηγή: philenews.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ