ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Λαμπρός Αρχιερατικός εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 μ.μ. | | |
Λαμπρός Αρχιερατικός εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως (βίντεο)
Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 το Ναύπλιο γιορτάζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο.

Την Τρίτη 31η Ιανουαρίου εψαλλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου, Καρπερνησίου Γεωργίου και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Ο Δήμος Ναυπλιέων θέλοντας να αναβαθμίσει τον φετινό εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, προσκάλεσε το παγκοσμίου φήμης βυζαντινό μουσικό σχήμα « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ », υπό τη διεύθυνση του χοράρχου Γεωργίου Κωνσταντίνου, η οποία έψαλε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού.
Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΕΛΒΥΧ) είναι ίσως η διασημότερη Βυζαντινή χορωδία στον κόσμο και είναι σίγουρα η χορωδία με τις περισσότερες συναυλίες στην ιστορία (πάνω από 1000!), πολλές ηχογραφήσεις και μερικές αξιόλογες δημοσιεύσεις. Η ΕΛΒΥΧ έχει επηρεάσει <πολλές χορωδίες στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο όσον αφορά την εκτέλεση (ύφος), την εμφάνιση επί σκηνής, το ρεπερτόριο και άλλα. Η ΕΛΒΥΧ ιδρύθηκε το 1977 από το Λυκούργο Αγγελόπουλο, μαθητή κυρίως του Σίμωνος Καρά, και τους συνεργάτες του, με σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την παραδοσιακή Βυζαντινή Μουσική, όπως αυτή διατηρήθηκε μέχρι σήμερα μέσω της προφορικής και γραπτής παράδοσης.
 Η χορωδία επίσης προσπαθεί να διαφυλάξει τη γνήσια Βυζαντινή παράδοση και να την αποδεσμεύσει από την επίδραση της Δυτικής μουσικής, από την οποία κινδύνευσε να αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τον 19ο και 20ο αιώνα έως τώρα. Από το 1990 άρχισε την ηχογράφηση του έργου του Μαΐστορος Ιωάννη του Κουκουζέλη και το 1995 δημοσίευσε ένα βιβλίο με επιλογή έργων του Κουκουζέλη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ