ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πτώση στις τιμές ξενοδοχείων στο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. |
Πτώση στις τιμές ξενοδοχείων  στο Ναυπλίου
 Οι ξενοδοχειακές τιμές στις περισσότερες ελληνικές πόλεις έχουν πτωτική τάση, τόσο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όσο και σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.

Άνοιξη έρχεται και οι μικρές αποδράσεις - εκδρομές είναι απαραίτητες για να αντέξουμε την δύσκολη καθημερινότητά μας. Ωστόσο, η κρίση που υπάρχει έχει επηρεάσει αρνητικά και το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα οι μικρές ανοιξιάτικες εκδρομές να έχουν γίνει τους περισσότερους από εμάς όνειρο θερινής νυκτός.

Το γεγονός αυτό έχει παίξει ένα θετικό ρόλο από ότι φαίνεται στις ξενοδοχειακές τιμές των μεγάλων αστικών κέντρων που παρουσιάζουν μία πτωτική τάση, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες. 

Στην Πάτρα, για παράδειγμα, παρατηρήθηκε ένα ποσοστό μείωσης της τάξης του 9,4% στις τιμές των ξενοδοχείων, διαμορφώνοντας έτσι τον μέσο όρο στα 58 ευρώ.

Ανάλογη είναι η πτώση και στα ξενοδοχεία των υπολοίπων αστικών κέντρων, κάτι που ασφαλώς και διευκολύνει όσους αντέχουν ακόμα και έχουν την δυνατότητα να κάνουν ταξίδια και εκδρομές. Στην Ξάνθη, η μέση τιμή είναι 56 ευρώ, που σημαίνει μείωση κατά 9,4 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 22,2 τοις εκατό σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό.

Στην Αλεξανδρούπολη, η μέση τιμή των ξενοδοχείων τον Μάρτιο είναι 68 ευρώ, 20,9 τοις εκατό φθηνότερα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με πέρσι, στα 79 ευρώ.

Στο Ναύπλιο η μέση τιμή φτάνει τα 69 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο, αφού η μηνιαία μεταβολή έφτασε το 1,5%. Ανοδική πορεία της τάξης του 6,7 τοις εκατό παρατηρήθηκε στη Καστοριά, αλλά και στην Πάργα όπου η η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 55 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,2 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται αναλυτικά πως διαμορφώνονται οι τιμές κατά μέσο όρο στους τουριστικούς προορισμούς τον Μάρτιο σε σύγκριση τόσο με τον Φεβρουάριο όσο και με τον Μάρτιο του 2016.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ