V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Συναγερμός σε Αθήνα και Ευρώπη – Πληροφορίες και για άλλες οκτώ τρομοεπιστολές

Συναγερμός σε Αθήνα και Ευρώπη – Πληροφορίες και για άλλες οκτώ τρομοεπιστολές
 Συναγερμός σε Αθήνα και Ευρώπη, μετά τη διπλή τρομο – επίθεση σε επιστολές προς Βερολίνο και Παρίσι, και την αδυναμία εντοπισμού τους από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν ενδείξεις και για άλλες οκτώ ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές προς Ευρωπαίους αξιωματούχους και φορείς, στις οποίες ως αποστολείς θα εμφανίζονται Έλληνες πολιτικοί.

Νέο στοιχείο επίσης η αποκάλυψη ότι και οι δύο επιστολές περιείχαν, εκτός από πυρίτιδα, πυροκροτητή, μπαταρία και καλώδιο.

Αναφορικά με το φάκελο που εστάλη προς το ΔΝΤ, φαίνεται ότι τοποθετήθηκε σε κιβώτιο απόθεσης δεμάτων στο κέντρο της Αθήνας, πιθανότατα στην οδό Ακαδημίας και από εκεί μεταφέρθηκε σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στο κέντρο διαλογής Κρυονερίου και στη συνέχεια στα Σπάτα. Ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό με 31 γραμμάρια πυρίτιδα, πυροκροτητή, μπαταρία, καλώδιο και μανταλάκι που λειτουργεί ως μηχανισμός πυροδότησης . Ανάλογη συνδεσμολογία υπήρχε και στο δέμα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Οι έρευνες της αστυνομίας επεκτείνονται σε ένα χρονικό διάστημα κοντά στις 14 Μαρτίου, όταν απεστάλη το πρώτο τρομοδέμα στο Βερολίνο. Παράλληλα εξετάζονται τα ειδικά μηχανήματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα οποία κρατούν στη μνήμη τους δεδομένα τριών μηνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί η αποστολή προς το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ, ενώ έρευνες γίνονται και στην ιδιωτική εταιρία, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του ειδικού μηχανήματος ελέγχου όλων των αποστολών στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
“Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι υπερσύγχρονο και αγοράστηκε προ τριών μηνών”, ανέφερε στον Αθήνα 9.84, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, Γιώργος Βασιλόπουλος.

Τέλος οι ελληνικές αρχές εξετάζουν κάθε σημείο της προκήρυξης από τη “Συνομωσία των Πυρήνων της φωτιάς”, η οποία πέρσι τον Νοέμβριο δημοσιοποίησε το σχέδιο ΝΕΜΕΣΙΣ που θα εφάρμοζε σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση του σχεδίου αφορούσε τη βομβιστική επίθεση στην οικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και η δεύτερη αφορά την αποστολή του πακέτου προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και την αποστολή άλλων τρομο-δεμάτων.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μέσω του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ως τώρα καμία ένδειξη για αποστολή και άλλων τρομοδεμάτων, προσθέτοντας ωστόσο ότι ερευνώνται όλες οι περιπτώσεις.

Οι δύο επιστολές σε Βερολίνο και Παρίσι, συνέχισε, περιείχαν μικρή ποσότητα πυρίτιδας, όπως αυτή των πασχαλινών βαρελότων, σύμφωνα με αναλύσεις σε Γερμανία και Γαλλία.

Ο κ. Τόσκας εκτίμησε ότι και οι δύο αποστολές είναι της ίδιας οργάνωσης, κάνοντας λόγο για “ουρές” και “υπολείμματα των Πυρήνων”.

Εξάλλου, ο υπουργός ανέφερε ότι έγινε εκτεταμένος έλεγχος στα γραφεία των ΕΛΤΑ και της εταιρίας που έχει την ευθύνη διαχείρισης του ειδικού μηχανήματος ελέγχου όλων των αποστολών στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μηχάνημα αυτό, όπως είπε, είναι το τελειότερο στην Ευρώπη και αγοράστηκε πριν από 3 μήνες από τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, για την υπόθεση ενημερώθηκε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συναντήσεις που είχε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και τον Νίκο Τόσκα.. «Η στοχοποίηση στελεχών της ΝΔ θα αποτύχει παταγωδώς», δηλώνει η ΝΔ, με αφορμή τα “τρομοδέματα” προς Σόιμπλε και ΔΝΤ, στα οποία αναγράφοντας ως αποστολείς οι κκ Γεωργιάδης και Κικίλιας.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος, Newsroom Αθήνα 9.84

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ