V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Υγιεινής στο Άργος

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Υγιεινής στο Άργος
 Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 250 συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2017 η Ημερίδα Υγιεινής, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) σε συνεργασία με το Δήμο Άργους Μυκηνών και το Δ.ΙΕΚ Άργους, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος. 

Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα ατομικής υγιεινής, όπως η υγιεινή της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, η πρόληψη ατυχημάτων στα παιδιά, η υγιεινή της τρίτης ηλικίας, η οδοντική υγιεινή, η συμβολή της γνώσης Πρώτων Βοηθειών στην υγεία, η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα, καθώς και πρακτικές ατομικής υγιεινής. 

Από την πλευρά της Δημόσιας Υγιεινής δόθηκε έμφαση στην υγιεινή του νερού και των τροφίμων, καθώς και στην πρόληψη των υδατογενών και τροφογενών λοιμώξεων, αντίστοιχα. Αναπτύχθηκαν εκτενώς τα κοινωνικά νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος, σε συνδυασμό με τους παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωσή τους, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η παχυσαρκία, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής, ψυχικής και κλειστοπληθυσμιακής υγιεινής παρουσιάστηκαν τα ζητήματα της πρόληψης των κινδύνων υγείας στις αγροτικές εργασίες, οι επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην υγεία, η ασφάλεια στην εργασία, η υγιεινή των φυλακών, η ψυχική υγιεινή, η συμβολή της ψυχαγωγίας στην υγεία και η σημασία της εκπαίδευσης στην υγεία. 

Το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) ευχαριστεί θερμά το Δήμο Άργους Μυκηνών και το Δ.ΙΕΚ Άργους για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της Ημερίδας, όλους τους επιστήμονες για την πληρότητα των εισηγήσεών τους, τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Άργους για την παρουσίαση των εργασιών τους και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχίας της. 

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών 
Πηγή Περδικάκη
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ