Με τιµές έως και 22 λεπτά το κιλό στον παραγωγό, όταν πέρσι δεν ξεπερνούσαν τα 6 λεπτά το κιλό, αναµένεται να ξεκινήσουν να κόβονται τα πορτοκάλια Βαλέντσια στις 15-20 Μαρτίου, όπως αναφέρουν στην Agrenda παραγωγοί από την Αργολίδα και τη Λακωνία.
Οι καλύτερες φετινές τιµές, που είναι σχεδόν τετραπλάσιες από πέρσι, απορρέουν από την ελλειµµατική παραγωγή ελέω του παγετού που έπληξε τις παραγωγές σε Πρέβεζα, Άρτα και Αργολίδα αλλά και από την αυξηµένη ζήτηση για προϊόν από την αγορά.
«Ακόµα δεν έχει ξεκινήσει η συγκοµιδή τους γιατί είναι χαµηλά η οξύτητα και τα σάκχαρά τους. Επίσης, φαίνεται πως µόνο η Λακωνία θα έχει φέτος Βαλέντσια καθώς έµειναν αλώβητα από τον παγετό», αναφέρει στην Agrenda o Π. Μπλέτας, πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Αγ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας. «Μετά 10 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές τους, όµως υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό», προσθέτει ο ίδιος.
Περαιτέρω ώθηση στη ζήτηση των Βαλέντσια θα δώσει και το έλλειµµα που παρατηρείται στην αγορά καθώς από τα τέλη Φλεβάρη οι χειµωνιάτικες ποικιλίες έχουν ήδη τελειώσει. «Λόγω έλλειψης στην αγορά και υψηλής ζήτησης ίσως ξεκινήσουν να κόβονται νωρίτερα Βαλέντσια. Οι τιµές παραγωγού που ακούγονται στην αγορά κυµαίνονται αυτό το διάστηµα από 20-22 λεπτά το κιλό», σηµειώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Ηραίου, Ν. Συρίγος.
Οι καλύτερες φετινές τιµές, που είναι σχεδόν τετραπλάσιες από πέρσι, απορρέουν από την ελλειµµατική παραγωγή ελέω του παγετού που έπληξε τις παραγωγές σε Πρέβεζα, Άρτα και Αργολίδα αλλά και από την αυξηµένη ζήτηση για προϊόν από την αγορά.
«Ακόµα δεν έχει ξεκινήσει η συγκοµιδή τους γιατί είναι χαµηλά η οξύτητα και τα σάκχαρά τους. Επίσης, φαίνεται πως µόνο η Λακωνία θα έχει φέτος Βαλέντσια καθώς έµειναν αλώβητα από τον παγετό», αναφέρει στην Agrenda o Π. Μπλέτας, πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Αγ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας. «Μετά 10 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές τους, όµως υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό», προσθέτει ο ίδιος.
Περαιτέρω ώθηση στη ζήτηση των Βαλέντσια θα δώσει και το έλλειµµα που παρατηρείται στην αγορά καθώς από τα τέλη Φλεβάρη οι χειµωνιάτικες ποικιλίες έχουν ήδη τελειώσει. «Λόγω έλλειψης στην αγορά και υψηλής ζήτησης ίσως ξεκινήσουν να κόβονται νωρίτερα Βαλέντσια. Οι τιµές παραγωγού που ακούγονται στην αγορά κυµαίνονται αυτό το διάστηµα από 20-22 λεπτά το κιλό», σηµειώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Ηραίου, Ν. Συρίγος.
Πηγή: agronews.gr