Τα αυγά με σπαράγγια είναι σίγουρα μέσα στα τοπ των αγαπημένων πιάτων της εποχής. Αυτό το απλούστατο γεύμα έχει γευστικό κάρμα. Με ενθουσιάζει εδώ και χρόνια το πώς σε 5 λεπτά, εντελώς απλής μαγειρικής, με δύο εκλεκτά υλικά συν λίγο ελαιόλαδο, μπορείς να φτιάξεις κάτι που σε γεμίζει γευστικές ηδονές. Ηδονές πολλές περισσότερες , από περίτεχνα πιάτα με πλειάδα ακριβών ή μη υλικών.
Είναι η εποχή των σπαραγγιών λοιπόν όπου μπορείτε να τα βρείτε ολόφρεσκα και στην λαϊκή αγορά, αβγά επίσης υπάρχουν και η ομελέτα με σπαράγγια μπορεί να γίνει το μεσημεριανό σας.
Υλικά για 4 άτομα
-10 σπαράγγια πράσινα
-8 αυγά φρέσκα
-1 ποτήρι γάλα
-100 γραμμάρια μπέηκον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
-Λίγο φρέσκο μαϊντανό
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-1 κουταλιά βούτυρο
-Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Καθαρίστε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και βράστε τα σε καυτό νερό, για 3-4 λεπτά
-Προσοχή να μη λυώσουν
-Ροδίστε τα σπαράγγια απαλά σε τηγάνι, με το βούτυρο -Βάλτε τα στην άκρη
-Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το μπέηκον ή το ζαμπόν, αν το επιλέξετε -Βάλτε τα στην άκρη
-Ρίξτε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στη μέση, ρίξτε από πάνω το μπέηκον
-Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε τα στο τηγάνι
-Σηκώστε λίγο τα σπαράγγια για να πάει το αυγό από κάτω και να ψηθεί
-Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
-Ρίξτε το μαϊντανό παντού ψήστε ακόμη λίγο, διπλώστε την ομελέτα στα δύο και έτοιμη για… φάγωμα.
-10 σπαράγγια πράσινα
-8 αυγά φρέσκα
-1 ποτήρι γάλα
-100 γραμμάρια μπέηκον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
-Λίγο φρέσκο μαϊντανό
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-1 κουταλιά βούτυρο
-Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Καθαρίστε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και βράστε τα σε καυτό νερό, για 3-4 λεπτά
-Προσοχή να μη λυώσουν
-Ροδίστε τα σπαράγγια απαλά σε τηγάνι, με το βούτυρο -Βάλτε τα στην άκρη
-Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το μπέηκον ή το ζαμπόν, αν το επιλέξετε -Βάλτε τα στην άκρη
-Ρίξτε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στη μέση, ρίξτε από πάνω το μπέηκον
-Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε τα στο τηγάνι
-Σηκώστε λίγο τα σπαράγγια για να πάει το αυγό από κάτω και να ψηθεί
-Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
-Ρίξτε το μαϊντανό παντού ψήστε ακόμη λίγο, διπλώστε την ομελέτα στα δύο και έτοιμη για… φάγωμα.