V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Όχι απο τους Εκπαιδευτικούς στην διαβούλευση για το 2ο και 5ο Δημοτικό Ναυπλίου

Όχι απο τους Εκπαιδευτικούς στην διαβούλευση για το 2ο και 5ο Δημοτικό Ναυπλίου
 Όχι είπαν οι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στην πρόταση για διαβούλευση που αφορά την αποσυμφόρηση των δύο (2ο και 5ο) συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων του Ναυπλίου και προτείνουν για την ουσιαστική λύση του προβλήματος την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 5ο Δημοτικό.

Πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αργολίδας την Τρίτη 4 Απριλίου με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: « ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 2ΟΥ &5ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ»

Το Δ.Σ.του Συλλόγου μας απορρίπτει ομόφωνα τη σχετική πρόταση για διαβούλευση , η οποία γνωστοποιήθηκε στα μέλη του με το με αρ. πρ. 1244/23-03-2017 έγγραφο της Δ.Π.Ε. Αργολίδας σύμφωνα με το σκεπτικό που ακολουθεί:

1. Θεωρούμε ότι η ουσιαστική λύση του προβλήματος είναι η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου για την κάλυψη των αναγκών του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αίτημα το οποίο υφίσταται τα τελευταία 20 χρόνια και το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί έως και σήμερα, λόγω της ολιγωρίας των Δημοτικών Αρχών, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε προτεραιότητα η επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην πόλη του Ναυπλίου.

2. Μέχρι αυτό να συμβεί προτείνει: α)να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και β) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να επιληφθούν και να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας για τη διασφάλιση των φοιτούντων μαθητών –μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στις εν λόγω αίθουσες.

3. Σε μια εποχή συγχωνεύσεων , υποβιβασμών , αδιοριστίας και εργασιακής ανασφάλειας , τυχόν αποδοχή της πρότασης διαβούλευσης θα διακινδύνευε την απώλεια οργανικών θέσεων.


Για το Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΜΟΣ         ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΟΥΡΑΝΟΥ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ