V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Έντεκα ολόκληροι αιώνες ιστορίας (330 – 1453μ.Χ) στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας

Έντεκα ολόκληροι αιώνες ιστορίας (330 – 1453μ.Χ) στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας
Η μεγαλύτερη ιστορική περίοδος σύστασης, εξέλιξης και επιβίωσης μιας κρατικής οντότητας, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που ονομάσθηκε «Βυζάντιο» και που χάρισε στον κόσμο έναν ανυπολόγιστο πολιτισμικό πλούτο στη νομική, φιλοσοφική και θεολογική σκέψη, στις επιστήμες και ιδιαίτερα στην ιατρική, στην οικονομία, την αρχιτεκτονική, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και σε πολλούς άλλους τομείς. 
Η σημασία της ξεπερνά τους έντεκα αιώνες ζωής και την υποταγή της στην οθωμανική εξουσία, απλώνεται μέσω του πολιτισμού και ιδιαίτερα της παιδείας σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. 
Η Αργολίδα ευτύχησε να αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο Βυζαντινό Μουσείο που στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του πολύπαθου κτηρίου των «Στρατώνων Καποδίστρια» στο Άργος. 
Κόσμημα για την πόλη, απόδειξη της μεγάλης προσφοράς της Ελληνικής Αρχαιολογίας και των ανθρώπων της στις τοπικές κοινωνίες και στη χώρα, το ΒΥΜΑ άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και μπορεί να καυχηθεί για τον σύγχρονο τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων του και για την αξιόλογη (εκ)παιδευτική του διάσταση. 
Καθημερινή ζωή, εκκλησιαστική ζωή, οικονομία, μεταφορές, παραγωγική δραστηριότητα, αρχιτεκτονική, πολιτισμός, δεκάδες θέματα που παρουσιάζονται στον επισκέπτη με τρόπο εξαιρετικά κατανοητό και τον βοηθούν να ταξιδεύει βήμα-βήμα στη μεγάλη και πλούσια βυζαντινή ιστορία του τόπου του. 
Αξίζει να το επισκεφτείτε. Αξίζει να το στηρίξετε. Αξίζει να ευχηθούμε όλοι το τέλος των εργασιών στο χώρο των «Στρατώνων Καποδίστρια» να παρουσιάσει, επιτέλους, μια εικόνα αντάξια του μουσείου, αντάξια της μακραίωνης ιστορίας της πόλης.

Γιώργος Κόνδης
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ