Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στις 6 και 7 Απριλίου στη Μεσσηνία.
Αρχικά η ομάδα επισκέφθηκε το μικρό μοναστήρι- ιερό κάθισμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Δολούς της δυτικής Μάνης, που έχει μετατραπεί σε κιβωτό διάσωσης της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνια σκυριανά αλογάκια και μανιάτικα γαϊδουράκια που τελούν υπό εξαφάνιση, καθώς και ποικιλίες θεραπευτικών βοτάνων και απειλούμενα είδη ελαιόδεντρων που προέρχονται από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Στη μονή καλλιεργούνται και τα λεγόμενα «φυτά ιστορικής μνήμης», όπως είναι π.χ. μία ελιά από το όρος των Ελαιών ή το αμπέλι που έφερε μαζί του από τη Σμύρνη στρατιώτης που είχε υπηρετήσει στα ελληνικά στρατεύματα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές παρουσίασαν ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει με θέμα την Άνοιξη.
Στη συνέχεια η ομάδα, αφού περιηγήθηκε στο Ιστορικό- Λαογραφικό μουσείο Εξωχωρίου, πεζοπόρησε ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 από το Εξωχώρι ως την Καρδαμύλη, απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο και τη φύση. Την επόμενη ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και τους μύθους που σχετίζονται με τον Ταΰγετο, έναν τόπο με σπάνια ομορφιά και αξία.
Ακολούθως, η περιβαλλοντική ομάδα ξεναγήθηκε στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Εκεί την ομάδα περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς συναντήθηκε ανέλπιστα με τον κ. Πέτρο Θέμελη, έναν από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αρχαιολόγους. Ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας κ. Θέμελης, ο άνθρωπος που ανέδειξε την Αρχαία Μεσσήνη ως έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους παγκοσμίως, μίλησε στα παιδιά για το Γυμνάσιο και το Στάδιο της Μεσσήνης (το καλύτερα διατηρημένο Στάδιο της Ευρώπης).