ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

To 3SIXTY στον διαγωνισμό Chef του 4ου Mediterranean Show στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | |
To 3SIXTY στο διαγωνισμό  Chef του 4ου Mediterranean Show στο Ναύπλιο
 Στο Ναύπλιο θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών σκαφών στον κόσμο από τις 29 Απριλίου εώς τις 2 Μαΐου. Πρόκειται για το 4ο Mediterranean Yacht Show που διοργανώνει η Greek Yachting Association στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότερα από 90 πολυτελή σκάφη, από τα ωραιότερα στον κόσμο.
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού Yacht Show είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

Φέτος αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή για το εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού διαμέσου του συνιδιοκτήτη του κ.Περικλή Μπελίτσου, ανάμεσα σε ιερά τέρατα της γαστρονομίας όπως οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Έκτορας Μποτρίνι και Λευτέρης Λαζάρου.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι:
«Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα»

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων. 

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ