V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Εκ παιδεύοντας τους πολίτες... (Για την αναστολή λειτουργίας του Σχολείου Δήμαινας)

Εκ παιδεύοντας τους πολίτες... (Για την αναστολή λειτουργίας του Σχολείου Δήμαινας)
Του Γιάννη Εμμανουήλ

Πληροφορήθηκα με λύπη μου ,τις τελευταίες μέρες ότι έχει παρθεί η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου στη Δήμαινα , και τη συγχώνευση του με το Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Επίδαυρο . Σε συνάντηση που είχαν οι γονείς των παιδιών με το προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,του κατέθεσαν τα επιχειρήματα τους σε μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση .

Όταν είχε προκύψει το θέμα των αλλαγών στη λειτουργία των Σχολείων της Δημαινας αλλά και του Αγίου Δημητρίου , σε σχόλιο μου είχα τονίσει ότι δεν έπρεπε να περάσει έτσι το θέμα μονό με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,που έτσι κι αλλιώς δε μπορούσε να ήταν διαφορετική . Δεν έπρεπε να επαναπαυθούν οι γονείς , οι Σύλλογοι , οι Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι , η Δημοτική Αρχή.

Έπρεπε να είχε γίνει αγώνας δρόμου προς κάθε κατεύθυνση , και σε όλους τους τόνους ,εκθέτοντας τα δικαία επιχειρήματα ώστε να μη φτάναμε ως εδώ. Και αυτό πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή. Δυστυχώς, και μακάρι να διαψευστώ.

Ακούγαμε όλοι τις ψεύτικες υποσχέσεις , που μας έδιναν ,και μας κοίμισαν.

Μα είναι δυνατόν να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο στη Δημαινα;……

Δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωνευθεί το Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο με αυτό του Λυγουριου……

Να όμως που η πρώτη καμπάνα ακούστηκε και η Δημαινα χάνει το Σχολείο της.

Ένα χωριό με νέους ανθρώπους που επέλεξαν να μείνουν στο τόπο τους , να κάνουν οικογένεια ,να καλλιεργούν τη γη τους με μεράκι ,εργατικότητα , μεθοδικότητα. Και έρχεται το κράτος και τους τιμωρεί .Γιατί περί τιμωρίας πρόκειται.

Η Δημοτική Αρχή κινητοποιείται, οι κάτοικοι στη Δημαινα είναι ανάστατοι ,ο Σύλλογος Γονέων επαναστατεί. Εμείς οι υπόλοιποι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις; Και αν αυτές μας προσπεράσουν;

Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και μακάρι να κάνω λάθος. Φέτος θα πουν ότι δε μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά ,όμως καταφέραμε και σώσαμε το Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο…

Του χρόνου τέτοια εποχή , θα κουβεντιάζουμε και πάλι το κλείσιμο ενός Σχολείου ,..αφού δε θα καταφέρουμε να σώσουμε το Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, αν και προσπαθήσαμε .

Στις αποφάσεις αυτές πρέπει να σταθουμε όλοι δίπλα στους κατοίκους της Δημαινας , και ειδικότερα οι Σύλλογοι Γονέων ΟΛΩΝ των Σχολείων του Δήμου μας , γιατί όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος . Τρέχεις πρώτος γιατί αν δε τρέξεις όταν θα καίγεται το δικό σου , θα παλεύεις μόνος σου με τη φωτιά….

Γιάννης Εμμανουήλ
Ενεργός πολίτης Δήμου Επιδαύρου
Πρωην Αντιδήμαρχος Δήμου Επιδαύρου
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ