ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ούτε έναν έλεγχο δεν έχει κάνει η εφορία Ναυπλίου!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. |
Ούτε έναν έλεγχο δεν έχει κάνει η εφορία Ναυπλίου!!!
Του Γιώργου Παππού

 Μπορεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για ελέγχους σε όλη την Επικράτεια να είναι σε πλήρη εξέλιξη, μπορεί δεκάδες εφοριακοί να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες για εφόδους- αστραπή ακόμα και σε απομακρυσμένα νησιά, μπορεί το κυνήγι των αποδείξεων να χαρακτηρίζεται πρώτη προτεραιότητα αυτήν την περίοδο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δακτυλάκι!

Τα απολογιστικά στοιχεία της πρώτης εβδομάδας εξορμήσεων αναμφίβολα προκαλούν προβληματισμό στο επιτελείο της ΑΑΔΕ, καθώς ενώ στους στόχους πρώτης γραμμής (νησιά Αιγαίου και Αργοσαρωνικού) ο σχεδιασμός δείχνει να αποδίδει, σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και μάλιστα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν Δ.Ο.Υ. που δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε έναν έλεγχο!

Ποιες Εφορίες δεν έχουν κάνει ούτε έναν έλεγχο

Και δεν πρόκειται για μια ή δύο εφορίες, αλλά για πολλές και μεγάλες (Χαλάνδρι, Μαρούσι, Νίκαια, Κηφισιά, οι περισσότερες της Θεσσαλονίκης κ.λ.π.), ακόμα και σε φουλ τουριστικούς προορισμούς, όπως το Ναύπλιο, που έχουν ένα πελώριο «0» στη στήλη των ελέγχων. Πού οφείλεται αυτή η εικόνα; Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις ελλείψεις προσωπικού, υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι δεν δέχονται να εργαστούν πέραν του ωραρίου τους, δηλαδή απογευματινές ή νυχτερινές ώρες, άρα δεν είναι δυνατόν να συγκροτηθούν συνεργεία προληπτικών ελέγχων.

Σε μια εβδομάδα 2.016 έλεγχοι

Τι γίνεται, όμως, στην υπόλοιπη Ελλάδα; Από τις 26 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.016 έλεγχοι και κινητοποιήθηκαν 723 ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Από αυτούς τους ελέγχους,διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 465 περιπτώσεις, διαμορφώνοντας έτσι τη μέση παραβατικότητα στο 23,7%. Ωστόσο, η ανάλυση των στοιχείων αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές στη δραστηριότητα των υπηρεσιών ανά την Επικράτεια αλλά και στα επίπεδα παραβατικότητας. 

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα συνεργεία της ΥΕΔΔΕ κατέγραψαν παραβατικότητα 51,30% επί 154 ελέγχων, εστιάζοντας στην Αττική, οι έλεγχοι των Δ.Ο.Υ. έβγαλαν παραβατικότητα λίγο πιο πάνω από 20% και η πρώτη εξήγηση είναι ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις στην Περιφέρεια και ειδικά στα νησιά, “μαζεύτηκαν” γνωρίζοντας ότι ξεκίνησαν οι έλεγχοι. Ως εξαίρεση μπορούν να χαρακτηριστούν η Κέρκυρα και η Λέσβος, όπου η παραβατικότητα- βάσει σχετικά μικρού αριθμού ελέγχων- έφτασε στο 78,5% και 72,97% αντιστοίχως.

Τις υψηλότερες επιδόσεις, αναφορικά με τον αριθμό των ελέγχων, πέτυχαν οι εφορίες Σύρου, Ρόδου, Χίου και Ηρακλείου Κρήτης, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία των ελεγκτών στα νησιά έγινε αισθητή. Αρκεί να αναφέρει κανείς ότι μόνο στο Νότιο Αιγαίο έγιναν 302 έλεγχοι σε 20 περιοχές. Έντονη ελεγκτική δραστηριότητα υπήρξε και στην Αττική (470 έλεγχοι), εκ των οποίων 133 έγιναν στην περιοχή της Αθήνας, ενώ αντιθέτως καταγράφεται σοβαρό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν μόλις 22 έλεγχοι όταν στην περιοχή του Βόλου και της Ν. Ιωνίας ξεπέρασαν τους 50.

Όσον αφορά στις «καμπάνες», για πρώτη φορά επιβλήθηκαν τα νέα πρόστιμα των 1.500 ευρώ σε τρεις περιπτώσεις, όπου δεν μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης λόγω μη έκδοσης αποδείξεων, ενώ τα “λουκέτα” έφτασαν στα 125, εκ των οποίων τα 4 για πέντε ημέρες και το 1 για δέκα ημέρες, λόγω υποτροπής των παραβατών.

Πηγή: iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ