ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Εγρήγορση αλλά όχι πανικός για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | |
Εγρήγορση αλλά όχι πανικός για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα
 Αυξητική αλλά όχι ανησυχητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, με το νομό Αργολίδας να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον συγκεκριμένο ιό, καθώς εκεί έχουν εμφανιστεί τα φετινά σοβαρά περιστατικά μόλυνσης που χρειάστηκαν νοσηλεία.

«Έχουμε καταγράψει την προπερασμένη εβδομάδα 5 κρούσματα και την επόμενη εβδομάδα άλλα 6.Ωστόσο για κάθε τέτοιο κρούσμα αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία ή και τελείως ασυμπτωματικοί. Άρα αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετές εκατοντάδες κρούσματα πίσω από αυτά τα οποία δεν έχουμε διαγνώσει. », τόνισε ο λοιμωξιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή Breafast, με τον Γιάννη Λαυράνο.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε αναμενόμενη την επανεμφάνιση του ιού στην χώρα μας, εφιστώντας την προσοχή του πληθυσμού, χωρίς όμως, όπως είπε, να επικρατήσει πανικός. Γεωγραφικά είναι η περιοχή της Αργολίδας, αλλά πρέπει κανείς να είναι λίγο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι είναι μόνο εκεί, πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι είναι μία νόσος που είναι αρκετά διαδεδομένη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μία νόσος η οποία πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε στο σύγχρονο κόσμο από ορισμένα κουνούπια από την Αφρική. Κυρίως οι μεγάλες ηλικίες επηρεάζονται πιο σοβαρά και θα πρέπει να είναι κανείς πιο προσεκτικός στα συμπτώματα που είναι ο πυρετός και η εγκεφαλίτιδα

«Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, άρα η πρόληψη αφορά στην προστασία από τσιμπήματα κουνουπιών», τόνισε. Όπως είπε, πραγματοποιούνται ψεκασμοί για να ελεγχθεί ο πληθυσμός των κουνουπιών ακόμα και τώρα για να περιοριστούν τα ενήλικα κουνούπια. Επέστησε την προσοχή για προστασία όχι μόνο τις ώρες από το σούρουπο έως το χάραμα όπου κυκλοφορούν τα κοινά κουνούπια αλλά και τις υπόλοιπες ώρες όπου τα κουνούπια-τίγρεις, βασικοί φορείς του ιού, μπορούν να τσιμπήσουν τον άνθρωπο.

Μέτρα προστασίας

«Τα μέτρα είναι τα εντομοαπωθητικά, είτε αυτά αφορούν το περιβάλλον είτε αυτά αφορούν το ίδιο μας το δέρμα και την επάλειψη με αυτά, τα φαρδιά ρούχα, προσοχή σε θάμνους, φυλλωσιές, και ιδιαίτερα στο στάσιμο νερό, καθώς αποτελεί πηγή πολλαπλασιασμού των κουνουπιών επειδή εκεί εναποθέτουν τα αυγά τους, χρήσιμοι είναι οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος, οι οποίοι κατά κάποιον τρόπο απωθούν τα κουνούπια, ένα πολύ καλό μέτρο είναι ο ανεμιστήρας, οι σίτες στα παράθυρα, το κλιματιστικό».

Πηγή: athina984.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ