Το εκκλησάκι ανήκει εκκλησιαστικά στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Αδριανού (Κατσιγκρίου), Κάθε χρόνο συρρέουν πλήθος πιστοί στον Ιστορικό Σταυρεπίστεγο Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας.
Την παραμονή της εορτής ημέρα Παρασκευή 25 Αυγούστου εψάλλει Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς Αργολίδος π. Χρυσοστόμου Παπουλέση καθώς και του Γενικού Αρχιερατικού πρωτοπρεσβύτερου π. Πέτρου Αθανασόπουλου.
Στη συνεχεία έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων προς ευλογία των κατοίκων . Κατά τον Εσπερινό είχε τεθεί προς Προσκύνηση Ιερά Λείψανα των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας. Έψαλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης του καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως Νικόλαος Αμοργιανός.
Ανήμερα της εορτής Σαββάτο 26 Αυγούστου εψαλλεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος και Λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Ιερέας του ναού π. Παναγιώτης Δήμας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος καθώς τους Ιερείς , τον πρωτοψάλτη Νικόλαο Αμοργιανό και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν στην εορτή των Αγίων.
Το εκκλησάκι του Αγίου Αδριανού, το οποίο βρίσκεται στον κατάφυτο λόφο του Αγίου Αδριανού και είναι χτισμένο πιθανότατα πριν το 1743, όποτε και αγιογραφήθηκε. Σε ένα έγγραφο που συντάχθηκε και στάλθηκε στους Ενετούς το 1696, αναφέρει τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδριανού, γεγονός που ενισχύει την άποψη για κτίση του ναού πριν το 1743. Πάντως, οι γέροντες του χωριού ισχυρίζονται ότι υπήρχε αναγραφή σε τοίχο με ημερομηνία το 1400.
Η φωτιά όμως που έχει κάψει το εκκλησάκι 2 φορές, έσβησε τα ίχνη των αναγραφόμενων ημερομηνιών. Στις αγιογραφίες και ειδικότερα σε μια αγιογραφία αναγράφεται ως έτος δημιουργίας της το 1743. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δάπεδο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πέτρες. Το εκκλησάκι του Αγίου Ανδριανού είναι ένας μικρός σταυρεπίστεγος ναός.
Ό Άγιος Αδριανός, πολιούχος του γειτονικού χωριού που σήμερα ονομάζεται "Άγιος Αδριανός" προς τιμήν του (παλαιότερα ονομαζόταν “Κατσίγκρι), θεωρείται θαυματουργός και έχει πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών από όλη την Ελλάδα.
Δίπλα από την ωραία πύλη της εκκλησίας υπάρχει μια τρύπα, που όταν την δει κάποιος για πρώτη φορά, πιστεύει ότι από εκεί μπορεί να περάσει μόνο ένα μικρό παιδί. Όμως μέχρι σήμερα όσοι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν, έχουν περάσει ανεξάρτητα από το βάρος τους. Λέγεται ότι είναι πολύ καλό να περάσει ο επισκέπτης από το άνοιγμα αυτό. Η τρύπα αυτή είναι γνωστή ως “πέρασμα των ευσώμων που έχουν πίστη”.