V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Νέος «γίγαντας» στην εμπορία εσπεριδοειδών της Ευρώπης, μετά τη συνεργασία Martinavarro και Rio Tinto

Νέος «γίγαντας» στην εμπορία εσπεριδοειδών της Ευρώπης, μετά τη συνεργασία Martinavarro και Rio Tinto
Η συνεργασία των ισπανικών κολοσσών στο εμπόριο εσπεριδοειδών Martinavarro και Rio Tinto αναμένεται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κονσόρτιουμ συμβατικών και βιολογικών φρούτων στο συγκεκριμένο τομέα για την Ευρώπη.

Η Μartinavarro κατέχει ήδη την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη, αλλά η απόφασή της να συνεργαστεί με την Río Tinto για την ίδρυση της κοινής εταιρείας Citri&Co, θα την ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο στο πλάνο της Martinavarro, με στόχο να αποκτήσει ηγετική θέση σε όλο τον κόσμο, μετά την περσινή εξαγορά του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της από το fund Miura.

Ο νέος όμιλος που θα σχηματιστεί, θα διαθέτει έξι συσκευαστήρια με πάνω από 8.000 εκτάρια παραγωγή, που θα δίνουν ετησίως 500.000 τόνους εσπεριδοειδών αξίας 325 εκατ. ευρώ.

«Αν και τόσο η Rio Tinto όσο και η Martinavarro θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, ο σχηματισμός της Citri&Co θα επιτρέψει στους πελάτες και των δύο εταιρειών να κερδίσουν σε συνέργιες, όπως μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και διασφάλιση της ποιότητας στο σύολο της παραγωγής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Citri&Co.

Πηγή: agro24.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ